www.mesagerulhunedorean.ro

Transportul la şcoală al elevilor din satul Stănija va fi rezolvat

04 maria_stefanieBunSorina Popa

Problema copiilor din satul Stănija, comuna Buceş, care sunt nevoiţi să meargă pe jos la şcoală, nu s-a rezolvat încă. De la începutul acestui an şcolar, mai mulţi elevi fac drumul către şcoală, prin ploaie, zăpadă, deoarece nici un microbuz şcolar nu-i preia de la casele lor să-i transporte la cursuri în Buceş, satul centru de comună.

În aceste condiţii, părinţii au făcut cereri către Inspectoratul Şcolar Judeţean, Primăria comunei Buceş, Prefectură, însă nu s-a rezolvat nimic. „Cerem revenirea la normalitate a situaţiei cu transportul elevilor la şcoală. Nu mai abuzaţi de dreptul elevilor ca să-i persecutaţi pe părinţii care nu vă împărtăşesc convingerile şi susţinerile politice. Bani pentru fotbal şi alte activităţi se găsesc, dar nu şi pentru copiii care trebuie să meargă la şcoală”, se arată în cererea semnată de părinţi către Primăria comunei Buceş.
Părinţii susţin că micuţii sunt obligaţi să meargă pe jos drumul până la şcoală, adică aproximativ cinci kilometri, zilnic. Această situaţie se menţine de la începutul anului şcolar în curs. Degeaba au făcut oamenii sesizări şi plângeri, că nimic nu s-a mişcat în sensul remedierii problemei şi copiii să poată fi luaţi de unul dintre microbuzele speciale, care asigură transportul elevilor la şcoli.
În comuna Buceş au fost repartizate patru microbuze şcolare. Dintre acestea, doar două funcţionează. „Nu mai rezistăm cu copiii, să meargă zilnic atâţia kilometri pe jos. În unele zile, când nu s-a putut, nici nu au mers la şcoală. Ce trebuie să facem să li se asigure dreptul lor de a învăţa?”, întreabă Petrică Iancu, tatăl a şase copii care merg pe jos la cursuri. Profesoara Maria Ştefănie (foto), inspectorul şcolar general, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că de la 1 martie problema se va rezolva. Un microbuz îi va prelua pe copiii respectivi şi îi va duce la şcoală.

One thought on “Transportul la şcoală al elevilor din satul Stănija va fi rezolvat

  • 24 februarie 2016 la 22:08
    Permalink

    Pozeaza cand da interviuri cu gandul la problemele sistemului sau la ce stie ea mai bime…?!!!
    A renuntat si la „titlul” de doctor pe care il folosea pana a realizat ca daca se sesizeaza cine trebuie, sigur ajunge pe lista aia cu ponta, oprea, etc.,lista aia care il scoate din sarite pe LIICEANU, iar pe noi ne revolta ca nu se face dreptate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.