Transport ecologic pentru locuitorii Văii Jiului

21 martie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Adriana Năstase

Graţie unui proiect finanţat din fonduri europene, locuitorii Văii Jiului vor circula în condiţii moderne, cu mijloace de transport ecologice. Consiliul Judeţean Hunedoara face ultimele clarificări în vederea obţinerii fondurilor necesare în cuantum de peste 20 de milioane de euro.

În şedinţa extraordinară de ieri, joi, a Consiliului Judeţean a fost adoptată o serie de hotărâri care vizează proiectul privind „Linia verde de autobuze electrice între Petrila – Petroşani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani Green Line Valea Jiului”. Concret, este vorba despre hotărâri adoptate pentru modificarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului care va fi implementat în anii următori în sudul judeţului Hunedoara.

Proiectul este împărţit pe două componente:
Prima, în valoare de 49.089.440,71 lei (TVA inclus), prevede un sistem de transport care deserveşte principalul traseu de legătură între localităţile Uricani – Petrila şi presupune în principal înfiinţarea unui depou în municipiul Vulcan, reabilitarea unor tronsoane de drum, achiziţia unui număr de opt autobuze electrice, înfiinţarea şi modernizarea unui număr de 70 de staţii pentru călători, montarea de automate pentru eliberarea cardurilor/tichetelor de călătorie în 16 staţii, precum şi amenajarea unui sistem de informare pentru călători în 33 de staţii.
A doua componentă, în valoare de 46.017.326,14 lei (TVA inclus), deserveşte sistemul de transport al proiectului de bază şi dezvoltă alte trei trasee (traseul nr. 2 – Aninoasa – DN66, traseul nr. 3 – Petrila – Jieţ, traseul nr. 4 – Valea de Brazi –Cheile Buţii) şi presupune extinderea depoului prin amenajarea a 18 noi staţii de încărcare pentru autobuzele electrice, achiziţia unui număr de 18 autobuze electrice, înfiinţarea şi modernizarea a 34 de staţii pentru călători, montarea a patru noi automate de eliberare a cardurilor/tichetelor de călătorie şi extinderea sistemului de informare la încă 18 staţii.
Proiectul a fost depus în parteneriat de municipiile Vulcan, Petroşani, Lupeni, oraşele Petrila, Aninoasa, Uricani şi Consiliul Judeţean Hunedoara, la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest în luna mai 2018, se află în faza de precontractare şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiţie 4e, Obiectiv specific 3.2 – Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Speram sa se faca in teren ca noi cei din Valea Jiului am fost mintiti an de an ca se va asfalta drumul DN 7A spre Voineasa , drumul 66A spre Herculane , investitii in Domeniul Schiabil Parang , …

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tentative de înşelăciune dejucate de două pensionare

Două femei, de 62 şi 77 de ani, din Orăştie, au anunţat Poliţia că au fost apelate pe telefonul fix...

Accidentat de un şofer începător

Un cetăţean din Petrila a ajuns la Spitalul de Urgenţă Petroşani, miercuri seara, după ce a fost victima unui accident...

Construcţie spartă de patru tineri

Printre suspecţi se află şi un minor iar poliţiştii din Vulcan spun că au furat bunuri de peste 8.500 de...

Închide