Sport

Trăiesc din „rămăşiţele” Jiului

Ciprian Marinuţ

Foştii jucători ai Jiului, Dumitru Hotoboc şi Mircea Gheorghe, au fost eroii Minerului Lupeni în meciul cu Gaz Metan Craiova, câştigat cu 1-0. Portarul Hotoboc a apărat un penalty la scorul de 0-0, iar „dirijorul” Gheorghe a marcat golul victoriei cu o execuţie măiastră.

Război total

Mânate în luptă de criza de puncte, Minerul Lupeni şi Gaz Metan Craiova s-au duelat la baionetă în partida de sâmbătă, de la Lupeni. Drept urmare, jocul a avut de toate, de la faze frumoase, suspans, şi un penalty ratat, până la multă tensiune, cartonaşe galbene, un gol spectaculos şi eternele acuzaţii şi proteste la adresa arbitrului. Tonul ocaziilor monumentale l-a dat bara lui Corcoveanu din minutul 30. A urmat apoi, în minutul 39, momentul psihologic al partidei, care l-a pus pe portarul Dumitru Hotoboc în rol de înger păzitor. Fostul goal-keeper al Jiului a ghicit colţul şi a respins în corner penalty-ul executat de Roşianu, făcând parcă „dreptate” la decizia arbitrului Dragoş Istrate (Bucureşti), decizie intens contestată de oficialii şi jucătorii Minerului. Cele două echipe s-au jucat cu ocaziile şi după pauză, dar norocul le-a surâs minerilor. „Dirijorul” Mircea Gheorghe l-a surprins cu o execuţie de fineţe pe portarul Râmniceanu şi a dat aripi colegilor săi, care puteau să mai înscrie.

Penalty contestat

Antrenorul echipei Minerul Lupeni, Petre Gigiu, a afirmat că arbitrul a acordat o lovitură de pedeapsă suspectă. „Am fost surprinşi de lovitura de pedeapsă decisă de arbitru. Cu toţii ne-am gândit că va da o lovitură de poartă pentru noi. Şi oaspeţii au rămas înmărmuriţi. Important este că am câştigat un meci de şase puncte şi vreau să-i felicit pe toţi jucătorii mei, care s-au dăruit exemplar”, a spus Gigiu. Lovitura de pedeapsă l-a supărat şi pe preşedintele clubului gazdă, Mircea Ciriperu, care a pătruns de două ori pe teren, pentru a-i cere socoteală fluieraşului. „Arbitrul ne-a făcut varză. E un nebun”, a izbucnit Resmeriţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura