Politica si administratie

„Traian”, noul cartier rezidențial din Simeria

Adriana Năstase

Două proiecte de milioane de euro vor fi realizate în orașul Simeria. Este vorba de un complex de locuințe și de un nou cartier. Ambele investiții sunt de peste 4 milioane de euro.

Peste 2,5 milioane de euro
„Săptămâna viitoare vor demara lu­cră­rile pentru construirea unui com­plex de locuințe sociale în Simeria, pe strada Streiului (terenul fostei unități militare). După sedința organizată la Primăria Orașului Simeria cu dirigintele de șantier și reprezentanții cons­truc­to­rului, ne-am deplasat pe teren la fața lo­cului pentru a discuta de organizarea de șantier și demararea lucrărilor”, a de­clarat Iulius Bedea, primarul orașului Simeria.
Proiectul cuprinde un complex de 28 de apartamente, format din 3 blocuri și un pavilion multifuncțional. Cele trei blo­curi sunt compuse din 8 apar­ta­mente cu o cameră, 16 apartamente cu două ca­mere și 4 apartamente cu trei ca­mere. Valoarea investiției este de 2.600.000 de euro și este asigurată prin Ministerului Lucrărilor Publice Dez­voltării și Administrației și din bu­getul local al orașului Simeria.
„Cunoaștem cu toții familiile ma­jo­ri­ta­te de etnie rromă ce locuiesc în zona de­numită ((Unitatea Militară)). Con­di­țiile de trai în această zonă sunt inadec­vate, re­pre­zentând pericolul unui focar de infec­ții, epidemii, prin lip­sa canalizării, a apei curente, a unor con­diții minime de trai, decent”, a adău­gat edilul șef al Simeriei.

Minimum 10 case
„Cu fonduri europene vom demara anul acesta construcția a trei blocuri de locuințe tip nZEB plus (n.r.-clădiri cu performanță energetică ridicată) pen­tru tinerii din localitate. Suntem în faza de finalizare a documentațiilor tehnice, urmând ca după obținerea tuturor avizelor să lansăm achiziția de lucrări. Valoarea proiectului este de aproape 1.600.000 de euro.
Cele trei blocuri vor fi integrate în noul Cartier Rezidențial „TRAIAN”. Acest cartier va avea un număr de cinci blocuri, pentru celelalte două blocuri așteptăm finanțarea pentru un proiect depus la ANL, cu o valoare de peste 1.820.000 de euro. Noul Cartier Rezidențial „TRAIAN” din Simeria se va compune din 3 blocuri noi nZEB plus, 2 blocuri noi ANL, minimum 10 case ce vor fi cons­truite pe un teren oferit tine­rilor căsă­to­riți, grădiniță, spațiu co­mer­cial, spațiu de joacă, parcări auto”, anunță primarul din Simeria.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.