FlashPolitica si administratie

Traian Bugari este noul primar al comunei Densuş

05 traian bugari densus (16)Sorina Popa

Ieri, locuitorii comunei Densuş şi-au ales un nou primar, după ce postul respectiv a rămas vacant, în urma plecării fostului edil-şef Sorin Ştefoni ca secretar de stat în Ministerul Muncii.
Pentru funcţia de primar al comunei Densuş, şi-au depus candidaturile Traian Bugari (USL), Horaţiu Mircea Grozoni (PDL) şi Cornel Mironel Eduard Dinişoni (PP-DD). Scrutinul a decurs fără probleme, cu o singură excepţie. Unul dintre cei trei candidaţi la postul de primar al comunei a fost amendat, deoarece a intrat într-una din cele cinci secţii de votare din comună şi a început să fotografieze cabinele de vot. Potrivit lui Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, bărbatul a fost atenţionat de preşedintele secţiei, care i-a cerut, potrivit legii, să părăsească secţia de vot. Dar, acesta a refuzat, tulburând liniştea publică. În aceste condiţii, a fost sesizată Poliţia din Haţeg, iar candidatul cu pricina a fost amendat cu suma de 1.200 de lei.
Măsurile de ordine publică şi siguranţă pe toată durata scrutinului au fost asigurate de peste 50 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, poliţişti, jandarmi şi pompieri.
Prezenţa la vot n-a fost foarte mare, dar nici mică. De pildă, potrivit datelor Biroului Electoral de Circumscripţie, până la ora 17,00 s-au prezentat la urne 601 dintre cei 1.306 alegători cu drept de vot, ceea ce înseamnă o prezenţă de 46,01 la sută. În final, prezenţa la urne a fost de 67,6 la sută, 884 de cetăţeni exercitându-şi votul.
În urma numărării buletinelor depuse în urnele din cele cinci secţii de votare de pe raza comunei, cele mai multe voturi le-a obţinut Traian Bugari (foto), actualul viceprimar al comunei, care a candidat din partea USL. Acesta a fost preferat de 736 de alegători, obţinând 83,2 la sută din totalul celor 864 de voturi valabil exprimate. Pe locul doi s-a situat candidatul PP-DD cu 65 de voturi, iar pe trei reprezentantul PDL cu 63 de voturi. În urma acestor rezultate, Traian Bugari va fi noul primar al comunei Densuş, consilierii locali din această localitate urmând să aleagă un nou viceprimar din rândurile lor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.