ActualitateFlash

Traian Berbeceanu, despre dosarul cu fostul șef al SRI Alba: „Sunt scârbit cât de mult s-a tergiversat”

Adriana Năstase

Magistrații de la Judecătoria Alba au decis că solicitarea lui Traian Berbeceanu, de chemare în judecată a fostului șef al SRI Alba Ioan Tarnu este perimată. Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Orga­ni­zate (BCCO) din Alba Iulia, se judecă de patru ani cu un fost director al SRI Alba, Ioan Tarnu, după ce acesta din urmă l-a acuzat de fapte grave, la un post de televiziune.
Perimarea a fost constatată după ce Traian Berbeceanu a renunţat la proces. ”Am renunţat fiindu-mi sila să mai mă judec cu astfel de oameni şi fiind scârbit de cât de mult s-a tergiversat ju­de­carea”, a spus fostul poliţist pentru Adevarul.ro.

A revenit pe rolul Judecătoriei Alba Iulia
Dosarul se află la Judecătoria Alba Iulia, unde se re­judecă, Iniţial, Traian Berbeceanu a primit dau­ne morale în valoare de 20.000 de lei. Tribunalul Alba a dispus în 2019 rejudecarea cauzei, dosarul revenind pe rolul primei instanţe.Disputa dintre Traian Berbeceanu şi fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, este veche de 10 ani.
Reamintim că Ioan Tarnu a fost condamnat în 2016 la 3 ani de închisoare cu suspendare în do­sarul ”Utilajele”, instrumentat de BCCO Alba, con­dusă de Berbeceanu la acea vreme.În 2017, Ioan Tarnu a spus la Antena 3 că „un ofiţer SRI, mai obrăznicuţ, dar cu tupeu, mi-a spus că în Apuseni, cu lemnele, acoperă Traian tot, cu drogurile nu avem ce face, că tot Traian gestionează şi împarte după cum vrea, cu utilajele Traian vrea să bage pe făraş numai de-aştia mărunţi, cumpărători de bună sau de mai puţin bună-credinţă şi câţiva trans­portatori, cărăuşi”. De asemenea, a mai spus că „în 28 aprilie, Florian Coldea a dat ordin să fiu arestat. A chemat doi ofiţeri şi le-a spus să vină la Alba să ia legătura cu Berbeceanu, să fabrice probe”.
De asemenea, fostul șef al BCCO Alba a mai reclamat faptul că Ioan Tarnu „a afirmat în mod absolut iresponsabil, mincinos şi vădit tendenţios, faptul că Serviciul Român de Informaţii – prin domnul general Coldea şi Direcţia Naţională Anticorupţie – prin intermediul doamnei procuror şef Kovesi, au recurs la cea mai josnică mizerie umană, l-au pus pe Traian Berbeceanu să gă­sească un tip care să îi strecoare fiicei mele două pliculeţe de droguri în geantă, după care să o salte BCCO Cluj, să o dea la televizor şi să mă oblige să demisionez. Poate este uluitor ce vă spun, dar aşa stau lucrurile”.Berbeceanu a cerut, în acest caz, daune morale în valoare de 150.000 de lei.

Poate face recurs
În 15 decembrie 2021, Judecătoria Alba Iulia a hotărât să respingă acţiunea comisarului-şef pe motiv că este perimată. ”Constată peri­mată ju­decarea cererii de chemare în ju­de­cată formulată de către reclamant Berbe­ceanu Traian în con­tra­dictoriu cu pârât Tarnu Ioan. Respinge cererea pâ­râtului de obligare a reclamantului la plata chel­tuielilor de judecată ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la pro­nunţare”, se precizează în hotărârea instanţei.
Potrivit legii, o cerere de chemare în judecată se perimă de drept, dacă a rămas în nelucrare din motive imputabile părţii, timp de 6 luni. Ber­be­ceanu a fost şeful BCCO Alba Iulia în perioada 2005 – 2013 şi a ieşit la pensie în 2018. În 2020 a fost numit prefect al mu­ni­cipiului Bucureşti, sus­ţinut de PNL, iar în prezent este administratorul pu­blic al municipiului Deva.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura