Traian Bãsescu în Valea Jiului

05 basescu decoratii

  Dana Istudor

Ieri, preşedintele Traian Băsescu s-a aflat în Valea Jiului. Motivul oficial al vizitei sale la Petroşani a fost înmânarea decoraţiilor acordate, cu aproape un an în urmă, minerilor şi salvatorilor minieri implicaţi în tragicul eveniment de la EM Petrila.
Înmânarea decoraţiilor a avut loc la Compania Naţională a Huilei din Petroşani (foto), iar Traian Băsescu şi-a motivat întârzierea prin faptul că asemenea evenimente au loc la Palatul Cotroceni, însă de această dată, dat fiind faptul că este un moment trist, locul n-ar fi fost potrivit.
 La evenimentul de ieri au fost medaliaţi atât supravieţuitorii accidentului colectiv din 15 noiembrie 2008, cât şi salvatori sau mineri care au murit în tragedie. După ceremonie, Băsescu le-a spus supravieţuitorilor că mineritul nu se va închide, iar apoi a fost invitat de către conducerea CNH să semneze în cartea de onoare a întreprinderii.

Ţinta obsesivă: mogulii
După ceremonia de la sediul CNH, în centrul municipiului Petroşani s-a desfăşurat un miting electoral, actualul preşedinte şi, totodată, candidat pentru un nou mandat la Cotroceni, ţinând un discurs în faţa celor câtorva mii de membri PDL şi simpatizanţi aduşi din întreg judeţul. Discursul lui Băsescu a avut o singură ţintă, Patriciu, Voiculescu şi Vântu şi abia pe final a făcut referire şi la problemele locuitorilor zonei. Astfel, candidatul Traian Băsescu şi-a continuat pleiada împotriva mogulilor, considerându-i „rechini” şi apreciind că „rechinilor le rupem dinţii”, deoarece vor să-şi sporească averile pe seama poporului şi de aceea sunt în spatele candidatului PSD, Mircea Geoană. 

„Băse, suntem copii, Băse, nu ne lovi!”
Un grup de copii apărut din senin la manifestarea electorală din centrul municipiului Petroşani, pe care candidatul Traian Băsescu a avut-o ieri, au scandat la plecarea şefului statului „Băse, suntem copii, Băse, nu ne lovi!”, făcând referire la imaginile postate pe Internet şi redate de toate televiziunile, în care ar rezulta că actualul preşedinte a plesnit peste faţă un minor, în urmă cu cinci ani, la Ploieşti. Grupul format din circa 10 minori, toţi cu vârsta de până în 18 ani, şi-au făcut loc printre simpatizanţii preşedintelui, până aproape de maşina prezidenţială şi au aşteptat momentul în care Băsescu a ajuns în preajma lor, pentru a scanda aceste cuvinte. Minorii n-au fost apostrofaţi de către simpatizanţii lui preşedintelui, deşi se aflau în mijlocul lor, însă au fost repede acoperiţi de către cei care scandau lozinci pro-Băsescu.

One thought on “Traian Bãsescu în Valea Jiului

  • 30 noiembrie 2009 la 3:09
    Permalink

    Asa ceva chiar intrece orice masura,nu este posiil sa mintiti chiar in halul acesta,nu va face cinste nici dumneavoastra nici noua hunedorenilor.RUSINE pentru nemernicia de care dati dovada,eu am fost in Petrosani si acest fapt pe care dumneavoastra il relatati nu a avut loc,poate in visurile sefilor dumneavoastra.Nu puteam sa cred ca vom ajunge sa avem si noi MOGULI la judetul Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.