Politica si administratie

Traian Băsescu: „România s-a compromis…”

Demagogia şi lipsa de minimă asumare a responsabilităţii ajung să devină o dominantă a vieţii politice în această perioadă, pe care aş plasa-o sub semnul celui de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu. Recunosc – nu mai cred ce spune preşedintele, nu mai am nici o garanţie că afirmaţiile sale sunt reale sau sunt doar procedee abile sau inabile de PR, menite să salveze ceea ce se mai poate salva din prestigiul său de preşedinte, care a irosit deja şase ani.
Exemplific prin raportul ţinut de Băsescu în faţa Parlamentului, în 2009, prin care îşi asuma fără rezerve multe din ceea ce realizase guvernul lui Tăriceanu. Aceleaşi merite sunt acum taxate, de acelaşi preşedinte, drept inabilitate în guvernare şi proastă gestionare a banului public. Când a fost sincer Băsescu?
Ne spune Blaga că s-a dezinformat, în urmă cu un an, de către PDL, prin omisiune. Dacă se luau atunci măsuri de austeritate, nu era nevoie de reduceri atât de drastice de salarii, creşterea TVA, mă rog, tot cortegiul funerar al crizei româneşti. Preşedintele nu spune nimic despre asta, dar afirmă că în mediile occidentale, economice şi politice (pe unde, fie vorba între noi, nu-l prea vedem, iar atunci când îl vedem este stingher), România s-a compromis. Oare…?
România s-a compromis sau a fost compromisă? Nu este deloc acelaşi lucru. A băga în oală, în devălmăşie, românii, ciuruiţi sau nu, este doar o metodă de culpabilizare comună, în scopul eludării asumării responsabilităţii proprii. În mâna cui stătea în 2009 guvernarea ţării? A mea? A dumneavoastră? Aveţi cumva posibilitatea, dumneavoastră, cititorii acestui editorial, să măriţi TVA fie şi cu 0,5 la sută? Sau să tăiaţi un leu din salarii, la nivel naţional? Evident că nu. Şi atunci, de ce s-a compromis Ion sau Gheorghe (prin ei, înţelegând cetăţeanul român generic), sau profesoara din satul inundat, acuzată de preşedinte că a minţit? De ce vina este aruncată asupra noastră şi ni se sugerează că în nici un caz, o altă majoritate, poate dorită de acea Românie compromisă, nu va fi acceptată de preşedintele autodeclarat Perfect?

One thought on “Traian Băsescu: „România s-a compromis…”

  • Domnu’ Gruian… parca pe vremea lui Tariceanu si Patriciu comentariile matale nu erau chiar asa acide. Ai? 🙂

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura