Tragedie în Retezat. Doi copii au murit striviţi de o avalanșă

22 aprilie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

    Astăzi, în jurul orelor amiezii, un grup de șapte persoane, dintre care trei copii și patru adulţi, a fost surprins de o avalanșă petrecută la 2.200 de metri altitudine în zona Vârfului Peleaga, din Munţii Retezat.

Accidentul a fost anunțat prin 112 de către un membru al unui alt grup de 50 de persoane aflat pe creasta muntelui. Echipele de salvatori care au mers la locul avalanșei au constatat că din cele șapte persoane suprinse de valul de zăpadă, cinci erau rănite, iar doi copii erau decedaţi.

Potrivit șefului Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodeanu, cei doi copii decedaţi sunt o fetiță, Geta P., și un băiat Eric G., de 13 – 14 ani, fiind experimentati în ascensiunile montane. Fetița este sora cunoscutei alpiniste Crina „Coco” Popescu din Braşov, prima alpinistă din lume care a terminat circuitul celor şapte vulcani. Cei doi copii decedaţi se aflau într-o drumeţie montană împreună cu părinții lor. Șeful Salvamont Hunedoara a mai subliniat că de doua zile a transmis avertismente despre existența riscului producerii de avalanşe în Retezat, dar că mesajele lui nu au fost, se pare, recepţionate. Ovidiu Bodeanu a mai spus că dintre persoanele surprinse de avalanșă, una singură avea traumatise grave. În primul rând au fost transportate victimele la o ambulanță, medicii urmând să decidă la care spital vor fi duse. Copiii decedaţi au rămas pe munte, fiind nevoie ca procurorii și polițiștii să se deplaseze la faţa locului pentru a efectua cercetările în cadrul anchetei privind decesul lor.

La locul evenimentului s-au deplasat 17 salvamoniști din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara, 11 jandarmi montani din cadrul IJJ Hunedoara, polițiști și pompieri cu doua autospeciale. Agentul principal de poliție, Laura Bradu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, ne-a transmis că pentru elucidarea circumstanțelor în care au decedat cei doi copii, polițiștii au întocmit dosar penal având ca obiect ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg. (Natalia Bumbac)

Foto – Echipele de salvatori, formate din jandarmi montani, salvamontişti, pompieri şi poliţişti, au  plecat în căutarea persoanelor surprinse de avalanşa din Munţii Retezat.

 

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cu viteză, spre moarte!

Sorina Popa Un tânăr de 21 de ani, din Peştişu Mic, a pierit într-un accident de circulaţie, pe DJ 687...

Falsificatoarea de diplome, condamnată definitiv

Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentinţa definitivă în dosarul secretarei Colegiului Tehnologic „Constantin Bursan” din municipiul Hunedoara,...

Nu a reuşit să-şi recupereze banii sechestraţi de procurori

Fosta soţie a lui Nicolae-Robert Dan, ex-viceprimarul municipiului Hunedoara, nu a reuşit să-şi scoată de sub sechestrul asigurator al procurorilor...

Închide