Traficul rutier, închis în centrul Devei, în weekend-uri

Sorina Popa

Din septembrie, traficul rutier prin aşa zisul centru nou al Devei – de la strada Libertăţii şi până la Piaţa Victoriei – va fi închis în zilele de weekend. Aşa au hotărât, ieri, consilierii locali, care au adoptat proiectul iniţiat de primarul Petru Mărginean.
Edilul şef al municipiului vrea ca în fiecare sâmbătă, începând de la ora 18 şi până duminica, la ora 22, zona să nu mai fie circulată de autoturisme, mai ales că mulţi cetăţeni se strâng acolo să admire fântâna arteziană. Trebuie subliniat că  fântâna arteziană muzicală este ultima investiţie de anvergură, dintre multele investiţii de succes, care au schimbat faţa Devei, lăsată moştenire devenilor de fostul primar Mircia Muntean.
În motivaţia sa, actualul primar susţine că „prin acest proiect, de oprire a traficului rutier în weekend, pe porţiunea amintită, se promovează potenţialul turistic al zonei respective, obiectivul principal fiind fântâna arteziană muzicală”. Este, totuşi, meritoriu faptul că primarul Petru Mărginean promovează investiţia făcută de predecesorul său, dacă ne amintim că în campania electorală pentru alegerile locale, el a criticat această investiţie, iar adversarii lui Mircia Muntean l-au bombardat încontinuu cu critici şi ironii la adresa „piscinei” din centrul municipiului, despre care ziceau că va fi un fiasco.
Concluzia? Iniţiativa actualului primar, menită a asigura mai buna punere în valoare a fântânii arteziene muzicale, precum şi prezenţa seară de seară a sute de oameni în jurul acesteia, dovedesc, dacă mai era cazul, că fostul primar Muntean chiar a fost inspirat în multe dintre proiectele sale, care au schimbat în bine faţa municipiului reşedinţă de judeţ.

2 comentarii la „Traficul rutier, închis în centrul Devei, în weekend-uri

 • 28 august 2012 la 10:03
  Permalink

  nu este vorba de utilitatea fantanii, in conditiile in care Deva mai are strazi fara apa si canal. Dar daca Mircia tot a facut fantana, este o treaba inteligenta sa o folosim la capacitatea maxima. Asa ca aprob ideea lui Margineanu, iar Mircia tot a facut po prostie cand a facut o fantana de 3 milioane de euro in loc sa dezvolta orasul Deva. !

 • 28 august 2012 la 14:34
  Permalink

  Minunata ideea Domnului…!!!!
  Devenii au prilejul sa se incine la „moastele lui Mircia ” si bineintelest la „sediulSMURDULUI” fosta resedinta a d-lui Marginean(zici ca-i” garajul suspendatului”)!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare