Traficanţii turci de persoane se cred nevinovaţi

03 turciretinu (1)

Nicoleta Popa

Bărbaţii de naţionalitate turcă, judecaţi pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, au fost prezenţi, ieri, la un nou termen la Tribunalul Hunedoara. Astfel, avocaţii acestora au depus şi au prezentat ultimele concluzii, în vederea apărării lor. Sentinţa finală a fost amânată până luni, 9 noiembrie, pentru ca aceştia să mai depună la dosar documente.

„Nu au constituit un grup infracţional”
Apărătorii inculpaţilor consideră că aceştia nu au făcut parte din nici un grup infracţional organizat.
Pe de altă parte, anchetatorii spun că migranţii erau preluaţi de membri ai grupării şi cazaţi succesiv în mai multe locaţii, în apartamente sau pensiuni izolate. Între localităţile de cazare, ei erau transportaţi cu autoturisme închiriate de către membrii grupării, ori erau trimişi cu trenul. Aveau asupra lor bilete în limba română, pe care era trecută destinaţia şi le arătau taximetriştilor cu care ajungeau la adresele respective. După ce traficanţii strângeau un grup de 20 de migranţi, îi transportau în zona frontierei de vest, îi îmbarcau clandestin în autotrenuri de transport marfă şi îi treceau fraudulos în Ungaria, prin punctele de trecere a frontierei Nădlac, Turnu, Petea şi Salonta. Din Ungaria, migranţii erau preluaţi de ceilalţi membri ai grupului. Avocaţii susţin că nu sunt probe suficiente pentru ca aceştia să rămână în arest. Patru dintre ei sunt arestaţi, iar celălalt acuzat este cercetat în stare de libertate.

6.000 de euro, pentru trecerea frontierei
Bărbaţii sunt acuzaţi că în schimbul unor sume de bani, care se ridicau până la 6.000 de euro, traficanţii au ajutat mai mulţi turci, sirieni şi kurzi să treacă ilegal frontierele României spre Occident, pentru a munci acolo. Potrivit anchetatorilor, reţeaua a acţionat în ultimii doi ani pe teritoriul României, în judeţele din vestul şi centrul ţării, liderul ei fiind în Turcia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.