Eveniment

Traficanţii de droguri se înmulţesc precum ciupercile după ploaie

Livia Botici

Marius Kramer şi Claudiu Vacariu, cercetaţi pentru trafic internaţional de droguri de risc, au stat din nou faţă în faţă cu judecătorii de la Tribunalul Hunedoara. Magistraţii au decis acordarea unui nou termen de judecată, în vederea depunerii de probe la dosar.

Un nou termen

În cursul zilei de ieri, Claudiu Vacariu şi Marius Kramer, cei doi traficanţi de droguri, prinşi la sfârşitul lunii ianuarie de ofiţerii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Hunedoara, au fost înfăţişaţi judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara. Aceştia sunt acuzaţi de trafic internaţional de droguri de risc, după ce, la începutul anului, au încercat să introducă în România peste un kilogram de marijuana. Drogurile, de calitate superioară, erau ascunse printre bagaje, într-o cutie de detergent. Valoarea mărfii depăşeşte 10.000 de euro, potrivit ofiţerilor (SCCO) Hunedoara. „Drogurile ar fi urmat să ajungă în municipiul Hunedoara, pentru a fi valorificate la consumatorii din localitate. Din fericire, ofiţerii noştri au reuşit interceptarea lor în Vama Nădlac”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Marijuana a fost achiziţionată din Spania, de Marius Kramer, unul dintre cei doi traficanţi şi urma să fie distribuită hunedorenilor de Claudiu Vacariu. În urmă cu o lună de zile, instanţa a decis eliberarea sub supraveghere a lui Vacariu şi menţinerea în stare de arest a lui Kramer. Ieri, cei doi au primit un nou termen de judecată pentru sfârşitul lunii aprilie.

”Marfă” de 20.000 de euro

Pe întreg parcursul anului trecut, procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism, Biroul Teritorial Hunedoara, au cercetat pentru trafic de droguri 120 de persoane. Dintre acestea, 30 au fost trimise în judecată şi 10 sunt, în prezent, arestate preventiv. Captura se ridică la peste un kilogram de haşiş, 200 de grame de canabis şi peste 60 de pastile de ecstasy, care au fost confiscate în vederea distrugerii. Dacă ”marfa” ar fi ajuns pe piaţa neagră din judeţ, aceasta ar fi avut o valoare de aproape 20.000 de euro. De asemenea, au fost identificate şi distruse trei culturi de marijuana. Una dintre ele a fost descoperită în Deva şi era deţinută şi lucrată în scopul consumului propriu, de doi tineri, dintre care unul minor. Celelalte două culturi au fost accidental găsite de oamenii legii şi au fost incendiate. Din cauza faptului că fenomenul traficului şi consumului de droguri ia amploare, Agenţia Naţională Antidrog (A.N.A.) a întreprins mai multe acţiuni de informare a cetăţenilor. „În primul şi în primul rând ,trebuie să avem grijă ca elevii să nu cadă pe această pantă extrem de periculoasă. De aceea, în prezent, desfăşurăm foarte multe acţiuni de informare a copiilor, toate fiind desfăşurate în şcoli. „Astăzi, spre exemplu, consilierii noştri vor fi prezenţi la Colegiul Anghel Saligny, din Simeria, pentru a explica elevilor pericolele care îi pândesc la fiecare pas, atunci când vine vorba despre droguri”, ne-a spus Luiza Mara, specialist educaţie – învăţământ, în cadrul A.N.A. Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura