EvenimentFlash

Traficanţii de droguri din Hunedoara, condamnaţi la închisoare

Cristina Ghenea

Instanţa s-a pronunţat în dosarul traficanţilor de droguri din municipiul Hunedoara. Considerat a fi principalul dealer al interlopilor din zonă, Jimmy Valer Lupulescu, zis „Lupu“ (în foto, primul din stânga) a fost condamnat la şapte ani de închisoare, cu executare.

Împreună cu Bogdan Constantin, zis „Babi“, (foto mijloc) şi Daniel Petru Robac (foto dreapta), ambii din Hunedoara, Valer Lupulescu a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii iunie a.c., după ce activitatea sa infracţională a fost urmărită vreme îndelungată. Potrivit celor de la Crimă Organizată, hunedoreanul a reuşit în repetate rânduri să scape nepedepsit, acţionând, de obicei, prin intermediari de încredere din grupul său, sau fiind ajutat chiar de propria mamă, care anul acesta a fost la un pas de a fi arestată. În cele din urmă, cei trei traficanţi au ajuns în faţa magistraţilor şi şi-au primit pedepsele. ”Instanţa îl condamnă pe inculpatul L.J.V. (n.r. Lupu) la pedeapsa rezultantă de 7 ani închisoare cu executare, pe inculpatul R.P.D. (n.r. Daniel Petru Robac) la 3 ani închisoare cu executare şi menţine starea de arest a celor doi. De asemenea, îl condamnă pe B.D. (n.r. Babi) la 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere şi dispune punerea de îndată în libertate a acestuia”, se arată în minuta sentinţei.

Peste 10 colete cu marijuana, în ultimii ani
Potrivit subcomisarului Lucian Năboiu, şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Hunedoara, doar în perioada anilor 2008-2012 Lupu a adus în Hunedoara mai mult de 10 colete cu droguri, majoritatea conţinând între 0,5 şi 1 kilogram de marijuana. Marfa era procurată din străinătate, pe o filieră italo-spaniolă, iar apoi era vândută cu 60 de lei gramul unor persoane cunoscute în lumea interlopă a municipiului de pe Cerna, dar şi elevilor din diferite licee. Lupu a fost prins la locuinţa unei rude, într-un sat din judeţul Dolj, unde fugise pentru a sta ascuns o perioadă, sperând ca oamenii legii să-i pierdă urma.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura