EvenimentFlash

Traficanţii de droguri cad, rând pe rând

03-mascati-arestati-traficanti

Sorina Popa

O reţea de traficanţi de droguri, care opera în Valea Jiului, a fost destructurată de ofiţerii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara.

Le aduceau din Italia
Inspectorul principal Lucian Năboiu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că gruparea respectivă era specializată în traficul stradal de droguri, haşiş şi cannabis, şi distribuirea pentru consum, tinerilor din municipiul Vulcan. Potrivit poliţiştilor, tinerii procurau haşişul din Italia, prin intermediul unor cunoştinţe care lucrează în domeniul construcţiilor. Ei lucrau cu traficanţii din Italia încă din vara anului 2008. Odată transportate în România, drogurile erau comercializate în Valea Jiului cu preţuri cuprinse între 50 şi 80 de lei gramul.
„Drogurile, în cantităţi de câte 50 de grame, procurate direct sau primite prin intermediul firmelor de coletărie, ascunse în diverse obiecte, erau ulterior vândute sau consumate cu ocazia petrecerilor pe care le organizau membrii grupului chiar la locuinţele lor. Până acum, traficanţii au reuşit să introducă în ţară peste un kilogram de haşiş”, a declarat inspectorul principal Lucian Năboiu. Unul dintre traficanţi a fost prins în flagrant, încercând
să vândă 5 grame de haşiş la preţul de 50 de lei. Ulterior, au fost identificaţi alţi nouă membri ai grupului respectiv. De asemenea, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliile traficanţilor, poliţiştii au ridicat telefoane mobile de ultimă generaţie, hard-disk-uri şi o plantă de cannabis crescută artificial. Procurorii DIICOT au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara, pentru şase dintre traficanţii din acest grup.

Cu drogurile pe stradă
Pe de altă pare, la Hunedoara, ofiţerii de la Crimă Organizată au descoperit că acţionează un grup de tineri care se ocupă în principal cu traficul şi consumul de droguri. Sub coordonarea procurorilor de la DIICOT, poliţiştii au organizat o acţiune de prindere a acestora. Astfel, pe o stradă din municipiu au fost depistaţi doi hunedoreni, având asupra lor suma de 550 de lei, bani proveniţi din vânzarea a 8,2 grame de cannabis. Cei doi au fost percheziţionaţi, găsindu-se asupra lor două cantităţi de cannabis, ambalate separat, una de 0,6 grame iar cealaltă de 1,8 grame, pregătite pentru a fi vândute. Unul dintre hunedorenii prinşi cu drogurile a fost reţinut, însă nu a fost şi arestat, magistraţii Tribunalului Hunedoara respingând cererea de arestare formulată de procurori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura