Traficanţii de droguri au fost condamnaţi

Livia Botici

Cei doi tineri din municipiul Hunedoara, arestaţi la începutul lunii februarie a acestui an, pentru trafic internaţional de droguri de risc, şi-au primit sentinţa, la sfârşitul săptămânii trecute.

Proces rapid

La nici două luni de la comiterea faptelor şi după doar trei termene de judecată, Marius Kramer şi Claudiu Văcariu şi-au primit pedepsele. Conform deciziei instanţei, Marius Kramer a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, fiind încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud, iar Claudiu Văcariu s-a ales cu o pedeapsă mai blândă, primind doar o condamnare de doi ani de închisoare, cu suspendare. Acesta din urmă va fi urmărit permanent de autorităţi, timp de patru ani, şi va trebui să se prezinte regulat la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi, de asemenea, să anunţe orice schimbare de domiciliu sau a locului de muncă. Pe lângă pedepsele primite, cei doi hunedoreni vor trebui să plătească aproape 5.000 de lei, însemnând cheltuieli judiciare. În termen de 10 zile de la pronunţarea sentinţei, cei doi pot face recurs.

Stupefiante de 10.000 de euro

Marius Kramer, de 30 de ani şi Claudiu Văcariu, de 32 de ani, au fost trimişi în judecată pentru trafic internaţional de droguri. Aceştia au fost prinşi de oamenii legii la începutul lunii februarie, când încercau să introducă în ţară, prin Vama Nădlac, aproape un kilogram de marijuana. Drogurile, de calitate superioară, erau ascunse printre bagaje, într-o cutie de detergent. Conform ofiţerilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, tinerii erau urmăriţi de multă vreme. Marius Kramer, angajat ca paznic în Madrid, cumpăra marijuana din Spania, iar apoi i-o dădea lui Claudiu Văcariu, pentru a o vinde pe piaţa din judeţul Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.