Traficanţi de migranţi şi minori, săltaţi de trupele speciale

Ofiţerii de criminalitate organizată au făcut 16 percheziţii, printre locaţiile vizate de anchetatori fiind şi judeţul Hunedoara, pentru destructurarea unei grupări infrac­ţio­nale specializate în trafic de migranţi şi trafic de minori.
Anchetatorii au căutat 16 persoane bănuite de trafic de migranţi, constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de minori. ”În fapt, din probatoriul administrat a rezultat că, începând cu luna februarie 2020, grupul infracţional organizat ar fi racolat migranţi, respectiv cetăţeni care doresc să părăsească ţările de origine, pe care i-ar fi transportat ilegal prin România către state din nord – vestul Europei. Membrii grupării care acţionează pe teritoriul României ar face parte dintr-o grupare infracţională inter­naţională organizată pe teritoriul mai multor ţări aflate pe traseul migraţionist, respectiv Siria – Irak – Turcia – Bulgaria – Serbia – Ro­mânia – Ungaria – state din spaţiul Schengen (Austria, Germania). Grupul infracţional ar fi racolat migranţi din ţările de origine (Irak, Siria, Turcia etc.) şi i-ar fi trecut ilegal fron­tiera de stat a Serbiei sau a Bulgariei cu România”, se arată într-un comunicat al IGPR.
În România, migranţii ar fi fost preluaţi din apropierea graniţei cu Serbia şi ar fi fost transportaţi cu ajutorul unor autocamioane sau alte autovehicule până la graniţa cu Ungaria, unde fie treceau fraudulos frontiera de stat pe jos, fiind aşteptaţi pe teritoriul Ungariei de către membrii grupării, fie ar fi fost trecuţi frontiera de stat în autocamioane. Migranţii sau familiile acestora, aflate deja în ţări din vestul Europei, ar fi plătit membrilor grupării între 1.500 şi 5.000 de euro.
(M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare