Actualitate

Traficanți de droguri iertați de pușcărie

Cinci tineri au fost condamnați la închisoare cu suspendare de către magistrații Tri­bunalului Hunedoara, acuzați fiind că și-au făcut o plantație de cannabis, au recoltat-o și apoi au vândut drogurile. N-au știu că în gru­parea lor era infiltrat și un investigator sub acoperire.

Au recunoscut totul
Dosarul a fost instrumentat de Direc­ţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, iar tinerii își procurau droguri și din străinătate, pe care le aduceau în țară prin firmele de curierat. Traficanții au cooperat cu or­ga­nele de urmărire penală, au dat de­cla­raţii sincere, au recunoscut comi­te­rea faptelor și au denunţat şi alte persoane implicate în săvârşirea unor infracţiuni legate de droguri. Potrivit an­cheta­to­rilor, cei cinci au înfiinţat, îngrijit şi recol­tat în perioada mai – iulie 2020 o cultură constituită din 4 plante de cannabis amplasată într-o zonă îm­pădurită în apropierea străzii Splaiului din Deva. La locul culturii au fost am­pla­sate mijloace de supraveghere teh­nică, care au sur­prins şi filmat pe doi dintre tineri, chiar în zona culturii. După ce aceştia au recoltat 3 dintre cele 4 plante de cannabis, ultima plantă a fost recoltată de poliţişti, respectiv de in­ves­tigatorul sub acope­rire care a întins traficanților o capcană.

Le-a lăsat un bilet
Mai precis, investigatorul a lăsat o hârtie cu un număr de telefon în locul ultimei plante recoltate de el, iar tinerii l-au contactat cerându-i restituirea plan­tei. Când l-au sunat pe polițist, ei au dat detalii cu privire la vârsta şi dimen­siunea plantei, precum şi la perioada la care estimau că aceasta va ajunge la ma­turitate. Apoi, anchetatorii i-au mo­mit cu coletele cu droguri sosite din străină­tate. Tinerii au fost condamnați la pedepse cuprinse între doi ani și trei ani de închisoare cu suspendare, însă sentința Tribunalului Hunedoara nu este definitivă. (M.Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.