Traficanţi de droguri din Cluj-Napoca şi Hunedoara reţinuţi de procurorii DIICOT

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Cri­mi­na­lităţii Organizate Cluj-Napoca şi procurorii DIICOT au efectuat 39 de percheziţii do­mi­ci­liare la traficanţi de droguri şi etnobotanice din municipiul Cluj-Napoca şi judeţul Hune­doara.
De asemenea, au fost efectuate percheziţii în comunele Floreşti, Chinteni şi Baciu din ju­deţul Cluj.
Anchetatorii au descoperit şi ridicat 525 grame de canabis, 222 grame de substanţe sus­ceptibile de a produce efecte psihoactive, suma de 6.484 lei, 5 laptopuri, telefoane mo­bile, 7 cântare electronice, un pistol de air­soft, instrumente pentru consumul drogu­rilor, fiind capturate alte 3 kg de substanţe psihoactive.
În urma acestei acţiuni, au fost reţinute 12 persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată, şi efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată.
Conform DIICOT, în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2017 – 2020, o grupare for­mată din 28 de persoane a desfăşurat activităţi de comercializare de droguri de risc şi substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive către consumatori de pe raza judeţelor Cluj şi Hunedoara.
Cei 12 inculpaţi vor fi prezentaţi, joi, Tri­bunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia şi BCCO Târgu Mureş şi al jandarmilor din ca­drul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Na­poca. Su­portul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. (Agerpres)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.