Traficant de droguri condamnat la 16 ani de închisoare

Cristina Ghenea

Ani grei de închisoare pentru unul dintre membrii grupării de traficanţi de droguri din judeţul Alba, care acţiona pe raza judeţului nostru. Nicolae Mănescu are de executat o pedeapsă de 16 ani de puşcărie.

Prinşi în flagrant de ofiţerii SCCO Hunedoara
Împreună cu fratele său şi cu alţi trei bărbaţi, Nicolae Mănescu făcea parte dintr-o reţea de traficanţi, care vindea droguri aduse din Spania, atât pe raza judeţului nostru, cât şi în Alba, judeţul lor de domiciliu. În octombrie anul trecut, doi dintre ei au fost prinşi în flagrant de ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, în timp ce încercau să vândă şapte plăci de câte 100 de grame de haşiş în parcarea unui motel de pe DN 7. Ulterior, s-a stabilit că începând din 2010, traficanţii au reuşit să introducă în ţară circa şase-şapte kilograme de haşiş, precum şi diferite cantităţi de cocaină. De exemplu, doar în perioada august – septembrie 2011, gruparea a reuşit să vândă un kilogram de haşiş şi 10 grame de cocaină, în valoare totală de 12.000 de euro.

Mai are o condamnare, primită în Spania
În timp ce Dumitru Ruja, Silviu Nergheş, Ovidiu Mănescu şi Nicolae Moga au fost arestaţi şi judecaţi de magistraţii Tribunalului Hunedoara, cel de-al cincilea membru al reţelei – Nicolae Mănescu – a încercat să scape, ascunzându-se în Spania, de unde şi obişnuia să procure şi să le trimită droguri prietenilor lui. Anul acesta, însă, la sfârşitul lunii februarie, bărbatul a fost prins şi trimis înapoi în ţară, în baza mandatului european de arestare emis pe numele lui. Nicolae Mănescu a fost judecat de Tribunalul Alba şi a fost condamnat, în urmă cu câteva zile, la nu mai puţin de 16 ani de închisoare. În plus, acesta mai are o condamnare de trei ani şi opt luni, primită în Spania pentru trafic de droguri şi fals în înscrisuri.
Amintim că pedepsele celorlalţi patru membri ai acestei grupări sunt cuprinse între patru şi cinci ani de închisoare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Icoana Sfintei Fecioare de Guadalupe, la Deva şi Hunedoara

În perioada 22 -23 septembrie 2012, icoana pelerină a Sfintei Fecioare de Guadalupe se va afla în parohiile catolice din...

Rămâne după gratii

Nicolae Nimigan, tânărul în vârstă de 20 de ani, care a încercat să violeze şase tinere din municipiul Hunedoara, rămâne

Bulina neagră 18.09.2012

Mircea Bold, consilier la Serviciul Public de Poliţie Locală din Deva

Închide