Tradiţie nefericită

11 x 3 fc-hunedoara-29Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a fost învinsă cu 4-0 de Metalurgistul Cugir şi pare că face o tradiţie nefericită din înfrângerile la acest scor în retur, după ce a pierdut cu 0-4 şi partidele Performanţa Ighiu şi CNS „Cetate” Deva. Tot o contra-performanţă o constituie şi faptul că gruparea alb-albastră a fost învinsă în patru din cele cinci partide disputate în deplasare în această primăvară, având un singur punct din 15 posibile.

Norma şi anti-norma hunedoreană
După ce echipa de legendă din anii 80 a Hunedoarei şi-a făcut un renume din celebra normă de trei goluri pe care le marca pe teren propriu, actuala grupare de pe Cerna este pe cale să-şi treacă în palmaresul returului o „anti-normă” şi anume încasarea a patru goluri în meciurile din deplasare. Astfel, după ce a fost învinsă cu 4-0 de Performanţa Ighiu şi CNS „Cetate” Deva, trupa antrenată de Mircea Alic jr. a suferit aceeaşi ruşine şi în meciul cu Metalurgistul Cugir, disputat în etapa din weekend. Înfrângerea e cu atât mai dureroasă, cu cât Metalurgistul Cugir venea după o „pasă proastă”, de trei meciuri fără victorie.
Scorul a fost deschis de Necşulescu (min. 12) cu un şut de la marginea careului mare, după care „alb-albaştrii” au controlat jocul şi au forţat egalarea, în condiţiile în care gazdele au preferat să-şi conserve avantajul. Soarta jocului s-a schimbat în defavoarea „alb-albaştrilor” în repriza secundă, în urma „momentelor psihologice” ale partidei. Întâi, hunedorenii au irosit o ocazie uriaşă prin Bozian (min. 60), aflat în situaţie de singur cu portarul, iar apoi, gazdele au beneficiat de un penalti, contestat de jucătorii de pe Cerna, pe care l-a transformat acelaşi Necşulescu, în minutul 68. De la 0-2, echilibrul s-a rupt, iar Cîrstean (min. 80) a punctat din postura de rezervă şi Iovu (min. 88), tot un nou intrat, a dus scorul final la 4-0. Trebuie precizat că din echipa pregătită de Mircea Alic jr. au lipsit Maghici şi Mardare, doi dintre cei mai experimentaţi jucători din lot şi că a debutat Cătălin Ionică într-un meci oficial la nivel de seniori.
În urma acestui eşec, alb-albaştrii înregistrează patru înfrângeri şi o remiză în meciurile disputate în deplasare în sezonul de primăvară, având un singur punct din 15 posibile. FC Hunedoara va întâlni în etapa următoare, acasă, pe CSM Lugoj.
FC Hunedoara: Ciubotariu – Trăşcan, R. Cristian, Ionică şi Petresc – C. Creciunesc, Lazea, D. Creciunesc şi Simoinov – Bozian şi Tecsi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare