Trădări şi hotărâri abrogate în Consiliul Local Deva

Sorina Popa

Şedinţa Consiliului Local Deva de vineri s-a încadrat perfect în tiparul de până acum al întrunirilor aleşilor deveni. Am asistat, din nou, la trădări din partea unora dintre consilieri, la votul doar pe interesele aleşilor. Dar, asta nu mai miră pe nimeni. Convocată de o parte dintre aleşi,  şedinţa a avut ca scop principal votarea proiectelor de hotărâri prin care cei patru consilieri deveni daţi afară din PNL să fie înlocuiţi pe posturi. Cu o zi înainte de şedinţă, Biroul Executiv al PSD Deva a decis ca aleşii locali ai acestui partid să nu se prezinte la întrunirea de la CL Deva, după ce s-a pornit scandalul în USL Deva, în ceea ce priveşte unul dintre posturile de viceprimar al reşedinţei de judeţ. Mai exact, liberalii nu vor nici în ruptul capului să le dea social-democraţilor un asemenea post, susţinând că ambele funcţii au fost câştigate de PNL la precedentele alegeri.

Doar pentru interesele lor
Deşi social-democraţii deveni au hotărât că nu se vor prezenta la şedinţa de vineri, totuşi, ei s-au răzgândit, surse din PSD susţinând că ordinele s-au schimbat a doua zi de dimineaţă. Existând cvorumul necesar, aleşii deveni au votat pentru venirea pe posturi a patru membri PNL, în locul celor patru consilieri excluşi din partid şi, ca atare, şi din consiliul local. Este vorba de Maria Breazu, Petru Florin Iacob, Mariana Mladin şi Alexandru Sturza. Oricum, nominalizarea acestora s-a făcut cu ajutorul unui vot dat de un consilier PDL.  ÎA fost vorba de un troc. În schimbul votului de la PDL, consilierii USL Deva au scos de pe ordinea de zi proiectul prin care se cerea abrogarea hotărârii prin care s-au alocat bani pentru stingerea incendiului produs la groapa de gunoi a municipiului. Surse din USL susţin că o firmă aparţinând unui membru PDL a beneficiat de aceşti bani, trocul fiind evident în consiliul local. Se pare, deci, că întrunirile membrilor CL Deva nu mai au nimic de a face cu cetăţenii din municipiu şi nevoile lor.
Tot vineri, s-a votat şi abrogarea hotărârilor prin care Marcel Morar şi Cosmin Costa au fost schimbaţi din funcţiile de viceprimari, după ce Prefectura a solicitat acest lucru, din motive de ilegalitate, în caz contrar, atacând în contencios administrativ.

„La Deva, PDL votează cu USL”
Referitor la cele întâmplate în şedinţa de vineri a aleşilor locali, primarul Devei, Mircia Muntean, a declarat că „aştept să fie suspendaţi din funcţie toţi cei din PDL Deva, care, de şase luni încoace, votează tot împotriva mea şi alături de USL. M-am săturat să mi se motiveze că unul e prea bătrân şi nu ascultă de şefii de partid, altul a lipsit şi tot aşa. Devenii au văzut că sunt sincer. Moloţ şi Ruşanu să-şi ceară scuze oamenilor, după ce le-au dat ordine aleşilor să voteze împotriva devenilor”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.