ComunitateFlash

Staţie meteo automată la Râuşor

Carmen Cosman

Refugiul Salvamont din Staţiunea Râuşor are, de la sfârşitul săptămânii trecute, o staţie meteo automată, care le poate spune turiştilor cum este vremea.

Operaţiunea este foarte simplă, iar turiştii trebuie doar să acceseze site-ul Serviciului Public Salvamont Hunedoara, www.salvamonthd.ro, iar aici, vor găsi informaţiile transmise de o staţie meteo automată, amplasată la altitudinea de 1.300 de metri, chiar lângă refugiul Salvamont. “Este un proiect pe care ne-am dorit să-l finalizăm în acest an, deoarece foarte multă lume sună şi se interesează de vremea din Retezat, în special, iubitorii sporturilor de iarnă. De acum, turiştii vor putea citi online toate datele legate de umiditate, temperatură, vânt, precipitaţii, în zona staţiunii montane Râuşor”, a declarat şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
Până la iarna propriu-zisă, în zonă va fi amplasată şi o cameră web, pentru ca iubitorii sporturilor de iarnă să poată vedea starea pârtiei de schi din staţiune. “Sunt necesare aceste date, pentru ca oamenii să se poată informa despre vremea la munte, să afle dacă zona este accesibilă şi pentru a aprecia felul în care trebuie să se echipeze”, a explicat şeful Salvamont Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura