ActualitateFlash

Totul e bine când se termină cu bine. Oancea a reușit! Gina Gogean revine, lotul rămâne la Deva

Sorina Popa

Fără să anunțe dinainte că încearcă să re­zolve situația Lotului național de gim­nastică, edilul șef al Devei, Florin Oancea, a reușit, ieri, ceea ce nu mai credea nimeni. Lotul nostru rămâne la Deva! Bravo, Florin Oancea! Primarul Devei, împreună cu Gina Gogean, s-a întâlnit, ieri, cu ministrul Sportului, pentru a schimba decizia celor de la Federația de Gimnastică, de a reloca Lotul național de la Deva la Onești.

Sprijin ferm
„Întâlnirea, la care a participat și Gina Gogean, fosta mare campioană a gim­nas­ticii, a avut ca subiect o informare completă a ministrului asupra situației de la lotul olimpic feminin de gimnastică și asupra re­locării acestuia de la Deva, intens discutată și mediatizată în ultima vreme.
Ministrul Novak a fost foarte receptiv la cele expuse, atât de către Gina Gogean, în plan sportiv, despre situația lotului olimpic în sine, cât și de mine, despre orașul nostru, care TREBUIE să rămână Capitala Gim­nas­ticii Românești! Deva este orașul care a dus gimnastica românească spre marea performanță mondială și olimpică timp de 45 de ani! Deva a investit și investește în con­tinuare, cu mândrie, pentru per­for­manță sportivă, inclusiv pentru cea în gim­nastică. În acest context, ministrul a sus­ți­nut și acreditat ideea, în cadrul discuției, că lotul olimpic feminin de gimnastică nu trebuie, sub nicio formă, să fie relocat de la Deva! Îi mulțumesc pentru receptivitate și atenție și îl asigur că municipiul Deva și ad­ministrația orașului nostru vor rămâne un sprijin de nădejde pentru sport!”, a spus pri­marul reședinței de județ.

I-a venit mintea la cap
Ministrul Eduard Novak și-a schimbat opinia, iar totul a revenit la normal. „Sportul trebuie să unească, iar eu, ca ministru, am căutat mereu să mediez situațiile ten­sio­nate pe care performanța și presiunea pe care aceasta o generează le declanșează uneori. Întâlnirea de astăzi (n.r.-ieri) cu Gina Gogean și cu primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a avut rolul de a clarifica o astfel de situație și a avut câteva concluzii importante. Una dintre ele este că nimeni nu-i poate lua centrului de pregătire de la Deva statutul și rolul în istoria gimnasticii ro­mânești. Deva este și va rămâne o emblemă a sportului, iar faptul că autoritățile locale manifestă deschidere pentru acest do­meniu și dezvoltarea lui, că există pre­o­cu­pare pentru realizarea de investiții, iar pro­fe­sioniștii sunt susținuți, reprezintă garanții suplimentare. O veste bună vine și din faptul că situația tensionată a ultimelor zile are o finalitate pozitivă. În cadrul CSM Deva se va înființa o secție de gimnastică, al cărei coor­donator va fi Gina Gogean, o mare valoare a gimnasticii noastre, care va transmite în continuare din experiența și pregătirea sa noilor generații de sportivi. Sportul ro­mâ­nesc nu trebuie să își piardă campionii”.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura