ComunitatePolitica si administratie

Totești: De la suflet, la suflet

Magdalena Șerban

Nici autoritățile publice din Totești nu au rămas indiferente la ceea ce se întâmplă în Ucraina, lansând un îndemn la solidaritate în rândul localnicilor care ar dori să vină în sprijinul semenilor aflați la răscruce de drumuri din pricina invaziei rusești.

Buni creștini
„Primăria Comunei Totesti si Consiliul Local Totesti anunță persoanele care doresc să doneze anumite produse (doar pro­duse noi) pentru cetățenii străini pro­veniți din conflictul armat din Ucraina că le pot aduce la sediul nostru administrativ, de luni până vineri, între orele 08:00-16:00. Pentru orice nelămurire sau detalii pot
să-l contacteze pe viceprimarul Vasile Gherasimoaie, la numărul de telefon 0728-067020. Pot fi donate produse alimentare neperisabile precum apă, supe instant, conserve, cereale, pâine, orez, lapte praf, gris, lapte UHT, făină de mălai, biscuiți, zahăr, napolitane, cafea, ceai, hrană pentru copii, etc plus produse de igienă așa cum sunt săpun, gel de duș, hârtie igienică, pastă și periuțe de dinți, șervețele uscate și umede, scutece pentru copii, dezinfec­tanți, absorbante plus materiale sanitare precum truse de prim ajutor, mănuși de unică folosință, comprese sterile și ne­ste­rile, betadină, fașă medicală, Rivanol, plas­turi, bandaje adezive de fixare și material de cazarment ca de exemplu pături, pla­pume, lanterne și baterii, saltele, perne, etc. Noi avem deja cazate la două pensiuni de pe raza comunei 20 de persoane refugiate. Au asigurate cele necesare, dar durerea lor greu poate fi alinată. Cred că în postul Paștelui cea mai mare bucurie pentru Dumnezeu e să fim buni creștini. Fiecare dintre noi știe cât și cum poate face asta, dar cred că sprijinul cel mai bine primit este cel oferit unor oameni care efectiv au plecat fără să se uite în urmă, doar ca să-și salveze copilașii. Și-au lăsat casele, poate mașinile, mica lor agoniseală și au fugit cât au putut de repede din calea bom­bar­damentelor. E chinutor și inuman, dar e crunta realitate”, a arătat Tiberiu Pasconi (foto), primarul din Totești. Pe fondul crizei determinate de invazia violentă, câteva zeci de mii de urcraineni au migrat către România, iar printre aceștia se numără foarte mulți copii însoțiți de mame și bunici, înfruntând frigul, oboseala, foamea și incertitudinea. Printre nevoile imediate identificate în rândul acestora se numără găzduire, masă caldă, îmbrăcăminte, pro­duse de igienă personală, produse medi­cale, asistență pentru copii, servicii de traduceri, sprijin psihologic și îndrumare pentru pașii următori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura