Tot mai mulţi deveni plătesc online impozitele şi taxele locale

7 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Peste 1.900 de contribuabili deveni şi-au achitat impozitele şi taxele locale prin intermediul platformei Ghiseul.ro, în prima jumătate a anului 2020, înregistrându-se astfel cel mai ridicat nivel de la înrolarea Primăriei Municipiului Deva în sistem (2013).
Cifrele indică o creştere cu 67 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar valoarea totală a tranzacţiilor de anul acesta a depăşit 500.000 de lei – cu 65 la sută mai mult comparativ cu 2019. Datele statistice din intervalul ianuarie-iunie 2020 arată creşteri semnificative ale valorii tranzacţiilor efectuate prin Ghiseul.ro mai ales în trimestrul al doilea al anului, sumele înregistrate lunar fiind chiar şi de opt ori mai mari faţă de cele de anul trecut.
Totodată, martie este luna în care contribuabilii deveni au efectuat cel mai mare număr de plăţi online, raportat la prima jumătate a acestui an, dar şi luna în care a fost înregistrată cea mai mare valoare a tranzacţiilor de la începutul anului – aproape 125.000 de lei. De asemenea, anul acesta, cifrele arată o creştere cu 91 la sută faţă de 2019 a valorii totale a tranzacţiilor efectuate de contribuabili în perioada acordării bonificaţiei de 5 la sută. Anul trecut, 1.525 de contribuabili deveni şi-au plătit online obligaţiile fiscale datorate bugetului local, iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a ridicat la 403.590,02 lei, cu mult sub nivelul din primele două trimestre ale acestui an (505.323,30 lei).
Pe de altă parte, în intervalul ianuarie-iunie 2020, peste 33.000 de contribuabili persoane fizice şi alţi aproape 2.000 de contribuabili persoane juridice şi-au achitat impozitele şi taxele locale la ghişeele Direcţiei Impozite şi Taxe Locale Deva, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. (M.V.)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Încă puţin şi ştim data alegerilor locale

Ieri, plenul Senatului a adoptat cu 81 de voturi „pentru“, 8 voturi „contra“ şi 39 abţineri, proiectul de lege potrivit...

Mai repede la pensie cu doi ani

Comisia de Muncă şi Protecţie Socială a dat ieri undă verde pentru un proiect de lege privind reducerea vârstei de...

Orban şi guvernul paralel

Luni, domnul Ludovic Orban, aşa numitul Prim-ministru al României, a avut un discurs de speriat în Camera Deputaţilor. Lăsând la...

Închide