Politica si administratie

Tot mai mulți dascăli hunedoreni cad loviți de Covid

Adriana Năstase

Școlile au probleme să asigure per­so­nalul la ore, pentru că tot mai mulți pro­fesori hunedoreni se îmbolnăvesc de Covid, susține Paul Rusu, liderul Sindica­tului din Învățământul Preuniversitar Hunedoara.

Sunt suprasolicitate
Sindicaliștii din Învățământ, de la centru, acuză autoritățile că nu au prevăzut măsuri clare pentru situația în care mai mulți pro­fesori dintr-o școală se infectează.
Orele trec în online la 3 cazuri într-o săptămână în rândul elevilor dintr-o clasă, dar nu și când un profesor este confirmat pozitiv sau trebuie să stea în izolare, a spus liderul sindical Marius Nistor.
„Ne confruntăm în momentul de față cu o avalanșă a îmbolnăvirilor cadrelor di­dactice. Apare următoarea problemă: con­siliul de administrație trebuie să asigure suplinirea la clasă, pentru că profesorul, de exemplu, poate intra în izolare sau în ca­rantină, dar copiii care vin la școală trebuie supravegheați de cineva. În momentul de față școlile sunt supra-solicitate, nu poți obliga pe nimeni să vină să presteze acti­vitate suplimentară doar din dorința Minis­terului Educației și a altor instituții de a ține școlile deschise și nu ai la cine să apelezi să vină să asigure supravegherea în cauză”.

Nu știu cum vor fi plătiți
Paul Rusu a afirmat că ceea ce este foarte clar este că sunt foarte mulți dascăli care nu pot ține orele. “Pe de altă parte, cei care îi suplinesc pe colegii bolnavi nu știu cum vor fi plătiți”, a adăugat Rusu. Pro­blema ridicată de liderul sindical Paul Rusu este legată de cum vor putea fi plătiți dascăli care fac ore suplimentare pentru colegii bolnavi. Pentru a asigura orele de curs în locul profesorilor aflați fie în caran­tină, fie în izolare.
Potrivit celor de la Inspectoratul Școlar Județean, la Călan, La Liceul Tehnologic sunt 15 cazuri de Covid printre dascăli, iar în altă școală din județ sunt 23 de îmbolnăviri printre profesori.
Și printre angajații de la Inspectoratul Școlar Județean sunt cazuri de Covid, iar aici se lucrează în reprize de câte 4 ore unii, 4 ore alți salariați, spune Ilie Pîrvan, inspec­torul școlar general.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura