ActualitateFlash

Tot mai mulţi copii abuzaţi

02-x-1-net

Sorina Popa

Numărul cazurilor de abuz împotriva copiilor, semnalate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara s-a dublat în primul trimestru al acestui an, comparativ cu situaţia consemnată în aceeaşi perioadă din 2008, cele mai multe fiind sesizările referitoare la neglijarea şi exploatarea prin muncă a minorilor.
Potrivit datelor statistice ale DGASPC Hunedoara, în primul trimestru al acestui an au fost sesizate 120 de situaţii de abuz împotriva copiilor, dintre care s-au confirmat 69 de cazuri. Aproape jumătate dintre acestea se referă la neglijarea copiilor, un sfert au ca obiect exploatarea prin muncă a minorilor, restul fiind cazuri de abuzuri fizice sau emoţionale.

Minori cerşetori
„Din perspectiva drepturilor copilului, cerşetoria reprezintă una dintre cele mai grave forme de exploatare prin muncă a copilului, indiferent de motivaţiile părinţilor sau adulţilor cărora le sunt încredinţaţi minorii“, a declarat ieri directorul DGASPC Hunedoara, Viorica Popescu. Conducerea instituţiei le solicită cetăţenilor să semnaleze imediat cazurile de copii care se află pe stradă la cerşit sau care sunt folosiţi la vânzarea ziarelor. De asemenea, adulţii sunt sfătuiţi să nu mai ofere bani copiilor de pe stradă, deoarece vor încuraja şi susţine cerşetoria în rândurile minorilor. În cadrul proiectului „Echipa mobilă de intervenţie rapidă“, un specialist al Direcţiei pentru Protecţia Copilului va prelua aceste apeluri la orice oră, în fiecare zi din săptămână, inclusiv în sărbătorile legale, şi va interveni rapid pentru evaluarea şi rezolvarea situaţiei semnalate. Proiectul „Echipa mobilă“ a fost lansat în această săptămână de DGASPC Hunedoara şi este finanţat de Uniunea Europeană, Guvernul României şi Consiliul Judeţean Hunedoara, cu o sumă totală de 72.600 de euro. Activitatea echipei mobile se va desfăşura în colaborare cu specialiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, cei ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi cu personalul implicat în activităţi de asistenţă socială de la primăriile din judeţ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura