Sport

Tot fără medalie la Mondiale

Ciprian Marinuţ

Gimnasta Raluca Haidu de la „Cetate” Deva, surpriza plăcută a calificărilor, a dezamăgit în finala de la individual compus a Campionatului Mondial de la Tokyo şi a ocupat abia locul 18. A doua româncă din finală, Ana Porgras (foto), a făcut un concurs mai bun, însă a rămas la trei paşi de podium, ocupând locul şase.

Dublă dezamăgire
Gimnastica feminină românească nu a găsit resurse să urce pe podium la Campionatul Mondial de la Tokyo, nici după finala de la individual compus, în care am avut două reprezentante. Ana Porgras, care în calificări se clasase abia pe locul 15, a acumulat 57.299 puncte şi a urcat până pe locul şase, dat tot fără medalie a rămas. Mezina echipei, Raluca Haidu, din Petrila, legitimată la „Cetate” Deva, a evoluat mai slab decât în calificări, când a fost pe locul opt, şi a picat pe poziţia a 18-a, cu 54.814 puncte.
Titlul mondial a revenit sportivei americane Jordyn Wieber (59.832), urmată pe podium de rusoaica Viktoria Komova (59.349) şi de chinezoaica Jinnan Yao (58.598). În finală, au participat 24 de gimnaste, din 16 ţări.
Notele obţinute de sportivele noastre au fost următoarele: paralele: Raluca Haidu 13.366, Ana Porgras 14.133; bârnă: Raluca Haidu 14.416, Ana Porgras 15.100; sărituri: Raluca Haidu 13.466, Ana Porgras 14.100; sol: Raluca Haidu 13.566, Ana Porgras 13.966.

Ultimele speranţe, la bârnă şi sol
După trei finale disputate la Campionatul Mondial de la Tokyo, sportivii români nu au reuşit încă să cucerească nici o medalie, clasările fiind următoarele: echipa feminină – locul patru, echipa masculină – locul opt, individual compus feminin – locurile şase şi 18.
În competiţia feminină, mai sunt programate finalele pe aparate, în care România va avea reprezentante la bârnă, pe Cătălina Ponor şi Amelia Racea (CNS CSS „Cetate” Deva) şi la sol pe Diana Bulimar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura