Top 10 locuri de vizitat în Emiratele Arabe Unite

30 iunie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash

1. Burj Khalifa
1. Burj Khalifa, Dubai
Nu există persoană în lume care să nu fi auzit de Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire! Înălţimea sa de 829,84 m o clasifică drept cea mai înaltă clădire din lume. Faima sa s-a răspândit peste tot în mod natural, deoarece are foarte multe de oferit. Oricine s-ar bucura de o şedere în Burj Khalifa unde există tot ce v-aţi putea dori – hoteluri de lux, un mall, chiar şi un lac, iar priveliştea de sus este cea mai impresionantă. Dacă ar trebui să urcaţi pe scări, ar dura şase ore până să ajungeţi la ultimul nivel. Clădirea în sine reprezintă un motiv întemeiat pentru a vizita Dubai, deoarece este cea mai deosebită realizare.
2. Muzeul Dubai2. Muzeul Dubai
Muzeul Dubai este situat în faimoasa fortăreaţă Al Fahidi. Reprezintă primul obiectiv turistic pe care trebuie să îl vizitaţi în Dubai, aflându-se în mijlocul oraşului. În muzeu există câte ceva pentru fiecare, deoarece colecţiile sale bogate includ nu numai artefacte din istoria Emiratelor Arabe, dar şi obiecte adunate din toată lumea: arme, instrumente muzicale, hărţi – este unul dintre muzeele care oferă o gamă variată de exponate de primă clasă, deci este obligatoriu să îl vizitaţi dacă sunteţi în Dubai.
3. Insulele Palmier, Dubai3. Insulele Palmier
Insulele Palmier reprezintă un arhipelag artificial, cel mai mare de acest gen din lume, construit sub forma unui palmier. Este o altă atracţie turistică faimoasă din Dubai cunoscută în toată lumea. Oferă o linie de coastă de neuitat, cu locuri deosebite pentru cazare şi o frumuseţe de neegalat. Insulele Palmier sunt de fapt un proiect ce răspunde dorinţelor populaţiei din Emiratele Arabe în dezvoltarea turismului, care pe viitor va înlocui petrolul ca sursă principală de venit. Până acum s-au descurcat foarte bine!
4. Fortăreaţa Fujairah, Fujairah4. Fortareata Fujairah
Fujairah este singurul dintre cele şapte emirate ce formează Emiratele Arabe Unite situat în partea estică a ţării. Celelalte se află în Golful Persic. Fortăreaţa este una dintre cele mai mari atracţii din emirat, construită în anul 1670 şi reconstruită după ce fost bombardată. A fost folosită mai întâi în scop de apărare şi apoi familiile conducătoare au locuit aici. Acum când economia emiratului încearcă să dezvolte turismul, fortăreaţa va fi una dintre cele mai interesante atracţii din regiune.
5. Dubai Waterfront5. Dubai Waterfront
Dubai Waterfront este un proiect ambiţios, menit să mărească linia de coastă a Dubaiului cu aprox. 70 km. Va oferi locuinţe pentru familiile ce caută o viaţă sau o vacanţă luxoasă. Combinaţia dintre frumuseţea naturii şi design-ul perfect îţi tăie răsuflarea. Se aproximează că zona de locuit va putea găzdui 1,5 milioane de oameni. Dubai Waterfront trebuie neapărat vizitat!
6. Dubai Mall6. Dubai Mall
În aceste zile în care mall-urile fac parte din viaţa noastră de zi cu zi, Dubai este din nou „campion“ cu cel mai mare mall din lume. Este o parte a Burj Khalifa şi conţine 1200 de magazine. Toţi maniacii după shopping vor fi fericiţi să viziteze acest miracol al arhitecturii şi design-ului, dar aici există şi alte atracţii mult mai interesante. Totul este acoperit de lux, nu s-a făcut economie la nimic. În Dubai Mall veţi mai găsi un cinematograf, un acvariu – cel mai mare acvariu suspendat din lume – şi un patinoar.
7. Moscheea Sheikh Zayed, Abu Dhabi7. Moscheea Sheikh Zayed
Este cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite, o clădire albă şi foarte frumoasă. Moscheea Sheikh Zayed este enormă şi poate găzdui aprox. 40.000 de oameni. Toţi turiştii trebuie să citească regulile, să se îmbrace corespunzător şi să fie atenţi la comportament. Moscheea este un loc pe care nu trebuie să îl rataţi în UAE.
8. Fântâna Dubai8. Fantana Dubai
Fântâna din Dubai este situată în lacul de la Burj Khalifa ce se întinde pe aproximativ 30 de acri. Apa ajunge până la 30 m înălţime, iar priveliştea este spectaculoasă mai ales atunci când show-ul fântânii se combină cu luminile (6.600 de lumini şi 25 proiectoare colorate), muzica şi uneori şi focul – toată scena părând a fi din altă lume.
9. Parcul acvatic Wild Wadi9. Parcul acvatic Wild Wadi
Parcul acvatic Wild Wadi reprezintă o atracţie pentru întreaga familie. Este evident, la fel ca şi alte destinaţii din Emiratele Arabe, şi acesta a fost un proiect ambiţios, creat pentru a fi impresionant şi luxos. Veţi regăsi acolo multe tobogane pe apă, piscine, valuri artificiale pentru surf, aşa că nu aveţi cum să vă plictisiţi! Este un mod minunat de a vă relaxa, a vă distra şi a avea o vacanţă de neuitat.
10. Jebel Hafeet10. Jebel Hafeet
Jebel Hafeet este un munte situat în apropiere de Al Ain ce atrage turiştii datorită înălţimii sale (1.249 m) şi a priveliştii superbe asupra oraşului. Vă puteţi bucura, de asemenea, de o baie fierbinte într-o piscină sau jacuzzi cu apă minerală la Green Mubazarrah. Drumul până acolo este foarte bun şi adesea este folosit şi de către profesionişti şi entuziaşti ai ciclismului.

Material preluat de pe infoturism.ro

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
România pe locul cinci la traficul de date

Conform ultimelor statistici efectuate de specialişti, România ocupă locul cinci în lume la traficul de Internet şi locul 18 în...

Cod Galben de ploi în judeţ

Luni, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod Galben de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică...

Poli e încă afiliată la FRF

Adunarea Generală Extraordinară a FRF a votat, sâmbătă, la Casa Fotbalului, ca SC Politehnica Timişoara SA să rămână membru afiliat...

Închide