Politica si administratie

Ţolaş, expert la Casa Naţionalã de Sãnãtate

05 Liliana TOLAS consilier PSD Hd (18)

Nicolle Ebner

 PSD Hunedoara şi-a respectat promisiunea şi, de ieri, 3 august, a eliberat postul de preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru ca acesta să poată fi ocupat de reprezentantul PDL, conform negocierilor dintre cele două partide.

Postul de preşedinte al CJAS a devenit vacant
De ieri, postul de preşedinte al CJAS Hunedoara a devenit vacant. Social-democrata Liliana Ţolaş (foto) a renunţat la funcţia de conducere a instituţiei judeţene, pentru un post de expert pe strategii, metodologii şi norme, la centru, în cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. „S-au respectat prevederile protocolului încheiat, la nivel local, între PSD şi PDL, conform căruia, prima opţiune pentru postul de preşedinte al CJAS a aparţinut PDL. Prin vacantarea lui, nu am făcut altceva, decât să respectăm angajamentul asumat de ambele organizaţii”, declară preşedintele filialei judeţene PSD Hunedoara, Florin Cazacu. „Am avut promisiunea că, începând cu data de 3 august, postul respectiv va deveni vacant. Partenerii noştri de coaliţie ne-au asigurat că Liliana Ţolaş va opta pentru altă funcţie, în cadrul CNAS, şi văd că s-au ţinut de cuvânt”, a declarat şi Florian Toma, vicepreşedintele PDL Hunedoara. Postul rămas vacant urmează să fie ocupat de către Silvia Ghenea-PDL, printr-un concurs, a cărui dată de desfăşurare urmează să fie stabilită de către preşedintele ANAS, Irinel Popescu.

Pe când concursul pentru Garda de Mediu?
La sfârşitul lunii iunie, Delegaţia Permanentă a PSD Hunedoara a hotărât că postul de director coordonator al CJAS revine PDL-ului, iar Liliana Ţolaş trebuie să renunţe la şefia instituţiei, pentru a se respecta protocolul încheiat. Mai trebuiau găsite doar mijloacele legale, pentru ca lucrurile să intre pe făgaşul normal, astfel încât, să se evite o ruptură a coaliţiei locale, dar şi un potenţial scandal în interiorul PSD. Plecarea Lilianei Ţolaş în structurile centrale a rezolvat diferendul într-o manieră elegantă, liderii PSD Hunedoara aşteptând, în contrapartidă, ca Silvian Ionescu (PDL), şeful Gărzii Naţionale de Mediu, să scoată, pentru a doua oară, la concurs, postul de comisar şef al Gărzii de Mediu din judeţul Hunedoara, instituţie ce a revenit PSD, dar care, în prezent, este condusă de un membru PDL.

One thought on “Ţolaş, expert la Casa Naţionalã de Sãnãtate

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura