Tinerii noştri să beneficieze la maximum de Garanţia pentru tineret

Recent, la Bruxelles, a fost adoptată pro­punerea Comisiei Europene privind progra­mul „O punte către locuri de muncă” care vine şi consolidează Garanţia pentru tineret, iar ţara noastră cred că trebuie să fie pre­gă­tită pentru a accesa finanţarea aferentă care vine în sprijinul tinerilor care nu au un loc de muncă, susţine Széll Lőrincz, candidat al UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaţilor.
„De acest program, născut ca urmare a crizei financiare izbucnite în 2009, au beneficiat până acum peste 24 de milioane de tineri europeni aflaţi în afara oricărei forme de şcolarizare şi fără un loc de muncă. Într-o perioadă extrem de scurtă, Comisia, Consiliul şi Parlamentul European au căzut de acord că tinerii europeni, afectaţi profund de pandemia de Covid – 19 au nevoie de ajutor. Noi, în România, trebuie să fim gata să accesăm finanţări substanţiale care să vină în sprijinul tinerilor noştri care se află în căutarea unui loc de muncă”, a afirmat candidatul UDMR Hunedoara.
Potrivit acestuia, Garanţia pentru tineret este susţinută de o finanţare semnificativă din partea UE prin instrumentul de redresare Next Generation EU în cadrul Cadrului Finan­ciar Multianual al UE pentru perioada 2021-2027.
„În ultima perioadă, piaţa muncii din Ro­mânia, la fel ca piaţa muncii europeană, este caracterizată de schimbări rapide, uneori cu efecte dramatice. În general, cei mai vul­ne­rabili în faţa acestor schimbări sunt tinerii. De aceea, cred că în Parlamentul României ar trebui să concepem şi să legiferăm sisteme de alertă timpurie cu scopul de a identifica tinerii expuşi riscului de a rămâne şomeri sau în afara oricărei de şcolarizare. De ase­menea, sunt convins de faptul că acţiunile pre­ventive, cum sunt evaluarea compe­ten­ţelor, con­si­lierea în carieră şi orientarea pro­fesională, sunt esenţiale atât pentru tinerii care încă studiază, dar şi pentru cei care au abandonat şcoala timpuriu”, a afirmat Széll Lőrincz.
Candidatul UDMR Hunedoara la Camera Deputaţilor a mai explicat că Garanţia pentru tine­ret se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, care, prin inter­mediul acestui program, vor putea beneficia de o ofertă de angajare, de dreptul la edu­caţie continuă, la stagii sau ucenicii, în ter­men de patru luni din momentul în care nu mai urmează o formă de învăţământ formal sau de la intrarea în şomaj.
Széll Lőrincz conduce lista de candidaţi ai UDMR Hunedoara pentru Camera Deputa­ţilor, iar Kutasi Csaba pe cea pentru Senat. UDMR se prezintă cu liste complete de candi­daţi la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

 

Comandat de UDMR - Organizaţia Judeţeană Hunedoara
CUI mandatar financiar – 13200002
Executat de MEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare