Politica si administratie

Timiş, contestat de liberali

Sorina Popa

Ceea ce era de aşteptat s-a întâmplat. Candidatura lui Nicolae Timiş (foto) a fost contestată de organizaţia judeţeană Hunedoara a PNL. Liberalii au depus la Tribunalul Hunedoara o contestaţie privind candidatura primarului din Haţeg la alegerile din 5 decembrie.

Reprezentanţii liberalilor susţin că acesta mai este membru al partidului, motiv pentru care nu se poate înscrie în cursa electorală ca independent. „Nicolae Timiş este membru al PNL. El nu a ieşit din evidenţele noastre, aşa cum a spus la depunerea candidaturii. De altfel, el a fost vicepreşedinte al PNL până la 1 noiembrie, când a demisionat din funcţie. Motivul invocat de domnul Timiş, că nu mai este membru PNL pentru că nu şi-a plătit cotizaţia, nu-i face cinste”, a declarat vicepreşedintele PNL Hunedoara, Tiberiu Balint.

Procese verbale

Nicolae Timiş a depus, la rândul său, o întâmpinare la Tribunalul Hunedoara. „Contestaţia PNL Hunedoara este de toată jena. Scrie în Statutul PNL, art. 17, alin. 2, coroborat cu art. 24, alin.c, că, dacă nu ai plătit cotizaţia de partid, se constată că ai pierdut calitatea de membru. Biroul Politic local al PNL Haţeg a dat o hotărâre prin care constată că mi-am pierdut calitatea de membru PNL, deoarece nu am achitat cotizaţia timp de şase luni. Ca atare, din 27 octombrie, conform procesului verbal încheiat de Biroul politic al PNL Haţeg, eu şi alte 15 persoane, nu mai facem parte din PNL. Toţi ne-am pierdut calitatea de membru al PNL, din cauza neplăţii cotizaţiei. Domnul Moloţ, cel care a semnat contestaţia privind candidatura mea, nu ştiu de ce mai vorbeşte, deoarece ştie că n-are dreptate”, a declarat primarul Haţegului, Nicolae Timiş.

Alte două contestaţii au fost depuse de către Corneliu Miloş, la adresa candidaturilor Marianei Câmpeanu (PNL) şi Lilianei Ţolaş (PSD). Instanţa se va pronunţa în cazul celor două contestaţii, în cursul zilei de astăzi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura