Tiberiu Balint: Autocamioanele firmei Strabag ne-au distrus drumurile

Sorina Popa

Maşinile de mare tonaj, care transportă zgura necesară la construcţia autostrăzii Deva-Orăştie, au distrus aproape toate drumurile judeţene. Asta a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Balint (foto).

Ultimatum dat de vicepreşedinte

Tiberiu Balint îi acuză de rea credinţă pe reprezentanţii Companiei Strabag, care construieşte autostrada respectivă, deoarece nu au semnat actul adiţional privind remedierea stricăciunilor produse în urma circulaţiei maşinilor cu materiale pentru lucrări. „Am dat un ultimatum celor de la Strabag. Dacă până luni, 8 octombrie, la ora 12, nu se vor prezenta să semneze actul adiţional la protocolul încheiat cu Consiliul Judeţean, atunci, vom reduce sarcina maximă admisă pe drumurile judeţene, pe sectoarele folosite de ei, astfel că nici unul dintre utilajele lor de mare tonaj nu va mai putea circula. Dacă nu repară drumurile, concomitent, vom efectua evaluarea financiară a stricăciunilor şi îi vom acţiona în instanţă”, a declarat Balint. În prezent, sarcina maximă admisă este de opt-nouă tone pe osie, însă, dacă nu va fi semnat actul adiţional, aceasta va fi redusă la cinci tone pe osie. Balint a mai spus că firma constructoare a fost amendată în repetate rânduri, pentru că a depăşit sarcina maximă admisă, însă şoferii se anunţă în momentul în care echipajele de control sunt pe teren.

„Nu e normal să reparăm stricăciunile produse de o firmă privată”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a mai declarat că de patru luni, firma foloseşte şoseaua Sântuhalm-Hunedoara, pentru transportul materialelor, fără să aibă voie. Apoi, porţiuni din drumurile judeţene din Şoimuş, Bârsău, Geoagiu, Hărău au suferit distrugeri importante, necesitând repararea lor urgentă, pentru că se apropie sezonul rece. „Nu e normal ca din banii cetăţenilor judeţului Hunedoara să reparăm stricăciunile făcute de o firmă privată, care obţine profit în urma construcţiei autostrăzii. Nu ne deranjează foarte tare situaţia, dacă drumurile sunt readuse cel puţin la stadiul iniţial”, a adăugat Tiberiu Balint.
Consiliul Judeţean şi firma Strabag au o înţelegere verbală, potrivit căreia, reabilitarea drumurilor distruse trebuie făcută în perioada 1 septembrie-15 octombrie, dar se pare că nu se întâmplă mare lucru în această privinţă, susţine vicepreşedintele CJ Hunedoara.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Pe de o parte se construieste si pe alta parte se distruge. Ma bucur ca se construieste aceea autostrada dar are dreptate vicepresedintele consiliului judetean.

  • veniti la hunedoara sa vedeti ce au facut in zona podurilor de la arcelor mittal.este praf toata soseaua

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

24 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

24 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

24 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

24 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

24 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

24 de ore ago