Categories: ActualitateFlash

Ultimatumul a expirat, Strabag s-a conformat

Sorina Popa

Săptămâna trecută, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Balint, acuza, într-o conferinţă de presă, că maşinile de mare tonaj, care transportă zgura necesară la construcţia autostrăzii Deva-Orăştie, aparţinând firmei Strabag, au distrus aproape toate drumurile judeţene. Balint a afirmat că reprezentanţii Strabag nu au vrut să semneze actul adiţional privind remedierea stricăciunilor produse în urma circulaţiei maşinilor cu materiale pentru lucrări.

Vroiau să impună restricţii la tonaj

„Am dat un ultimatum celor de la Strabag. Dacă până luni, 8 octombrie (n.r. ieri), la ora 12, nu se vor prezenta să semneze actul adiţional la protocolul încheiat cu Consiliul Judeţean, atunci, vom reduce sarcina maximă admisă pe drumurile judeţene, pe sectoarele folosite de ei, astfel că, nici unul dintre utilajele lor de mare tonaj nu va mai putea circula. Dacă nu repară drumurile, concomitent, vom efectua evaluarea financiară a stricăciunilor şi îi vom acţiona în instanţă”, declara în urmă cu câteva zile vicepreşedintele Tiberiu Balint.

Actul adiţional a fost semnat

Ieri, însă, cu un sfert de oră înainte de expirarea ultimatumului dat celor de la Strabag, oamenii au venit cu actul adiţional semnat. „Am fost pregătiţi să montăm indicatoarele cu restricţiile de greutate, în caz că cei de la Strabag nu semnau actul adiţional la protocolul încheiat cu Consiliul Judeţean. Din fericire, ei au venit cu actul semnat. Sperăm însă să respecte ceea ce scrie în document, adică să repare drumurile judeţene distruse din cauza traficului cu maşinile încărcate cu materiale pentru autostradă. Oricum, suntem pregătiţi, în continuare, să luăm măsurile referitoare la restricţiile de tonaj, în caz că protocolul nu va fi respectat”, a precizat Tiberiu Balint, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.
Conform documentului dintre Consiliul Judeţean Hunedoara şi firma Strabag, până la sfârşitul acestei luni, constructorul va trebui să execute lucrări de reparaţii în zonele: DJ 761: Şoimuş-Bârsău, km 0+000 – 5+900, DJ 107A: Bârsău-Hărău-Uroi, km 0+000 – 11+20, DJ 705: Geoagiu DN7, km 0+000 – 4+500, DJ 700A: Uroi-Simeria, km 0+000 – 1+600 şi DJ 687: Sântuhalm-Hunedoara, km 0+000 – 7+900.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago