Categories: ComunitateFlash

Strabag s-a ţinut de cuvânt, repară stricăciunile

Sorina Popa

După ce a fost semnat actul adiţional la protocolul încheiat între Compania Strabag, care lucrează la construcţia autostrăzii Deva-Orăştie şi Consiliul Judeţean Hunedoara, lucrările de reparaţii la drumurile afectate de transportul materialelor a început.

Reparaţiile, finalizate până la sfârşitul lunii

Astfel, potrivit reprezentanţilor Strabag, podurile de la intrarea în municipiul Hunedoara au fost primele intrate în reparaţii. De asemenea, se lucrează la repararea tronsonului Bârsău-Uroi şi la şoseaua către Geoagiu, dinspre DN7.
Lucrările de reparaţii vor fi finalizate până la sfârşitul acestei luni, pe toate porţiunile care au suferit stricăciuni, din cauza transportului de materiale necesare la construcţia autostrăzii. Conform documentului dintre Consiliul Judeţean Hunedoara şi firma Strabag, până la sfârşitul acestei luni, constructorul va trebui să execute lucrări de reparaţii în zonele: DJ 761: Şoimuş-Bârsău, km 0+000 – 5+900, DJ 107A: Bârsău-Hărău-Uroi, km 0+000 – 11+20, DJ 705: Geoagiu DN7, km 0+000 – 4+500, DJ 700A: Uroi-Simeria, km 0+000 – 1+600 şi DJ 687: Sântuhalm-Hunedoara, km 0+000 – 7+900.
La începutul acestei luni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, a dat un ultimatum celor de la Strabag, că, dacă până pe 8 octombrie, nu va semna actul adiţional la protocolul încheiat, se va trece la măsuri de reducere a sarcinii maxime admise pe drumurile judeţene. Dacă s-ar fi trecut la asemenea măsuri, nu ar mai fi putut fi transportate materialele respective.

Autostrada, aproape gata

Până la sfârşitul acestui an, se pare că se va putea circula pe autostrada Deva-Orăştie. Lucrările de construcţie ale autostrăzii Deva-Orăştie, ce face parte din Coridorul IV Paneuropean, au început efectiv în aprilie 2011 (cu circa cinci luni mai târziu de la semnarea contractului) şi sunt realizate de asocierea Strabag (Austria)-Straco Group (România). Autostrada Deva -Orăştie se va întinde pe o lungime de 32,8 kilometri şi va avea zeci de poduri (între care şi unul lung de circa o jumătate de kilometru), dar şi mai multe pasaje. Valoarea totală a contractului se ridică la 220 de milioane de euro, din care aproximativ 133 de milioane reprezintă finanţare europeană nerambursabilă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

9 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

9 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

9 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

9 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

9 ore ago