Tiberiu Balint: Autocamioanele firmei Strabag ne-au distrus drumurile

Sorina Popa

Maşinile de mare tonaj, care transportă zgura necesară la construcţia autostrăzii Deva-Orăştie, au distrus aproape toate drumurile judeţene. Asta a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Balint (foto).

Ultimatum dat de vicepreşedinte

Tiberiu Balint îi acuză de rea credinţă pe reprezentanţii Companiei Strabag, care construieşte autostrada respectivă, deoarece nu au semnat actul adiţional privind remedierea stricăciunilor produse în urma circulaţiei maşinilor cu materiale pentru lucrări. „Am dat un ultimatum celor de la Strabag. Dacă până luni, 8 octombrie, la ora 12, nu se vor prezenta să semneze actul adiţional la protocolul încheiat cu Consiliul Judeţean, atunci, vom reduce sarcina maximă admisă pe drumurile judeţene, pe sectoarele folosite de ei, astfel că nici unul dintre utilajele lor de mare tonaj nu va mai putea circula. Dacă nu repară drumurile, concomitent, vom efectua evaluarea financiară a stricăciunilor şi îi vom acţiona în instanţă”, a declarat Balint. În prezent, sarcina maximă admisă este de opt-nouă tone pe osie, însă, dacă nu va fi semnat actul adiţional, aceasta va fi redusă la cinci tone pe osie. Balint a mai spus că firma constructoare a fost amendată în repetate rânduri, pentru că a depăşit sarcina maximă admisă, însă şoferii se anunţă în momentul în care echipajele de control sunt pe teren.

„Nu e normal să reparăm stricăciunile produse de o firmă privată”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a mai declarat că de patru luni, firma foloseşte şoseaua Sântuhalm-Hunedoara, pentru transportul materialelor, fără să aibă voie. Apoi, porţiuni din drumurile judeţene din Şoimuş, Bârsău, Geoagiu, Hărău au suferit distrugeri importante, necesitând repararea lor urgentă, pentru că se apropie sezonul rece. „Nu e normal ca din banii cetăţenilor judeţului Hunedoara să reparăm stricăciunile făcute de o firmă privată, care obţine profit în urma construcţiei autostrăzii. Nu ne deranjează foarte tare situaţia, dacă drumurile sunt readuse cel puţin la stadiul iniţial”, a adăugat Tiberiu Balint.
Consiliul Judeţean şi firma Strabag au o înţelegere verbală, potrivit căreia, reabilitarea drumurilor distruse trebuie făcută în perioada 1 septembrie-15 octombrie, dar se pare că nu se întâmplă mare lucru în această privinţă, susţine vicepreşedintele CJ Hunedoara.

2 comentarii la „Tiberiu Balint: Autocamioanele firmei Strabag ne-au distrus drumurile

  • 4 octombrie 2012 la 12:17
    Permalink

    Pe de o parte se construieste si pe alta parte se distruge. Ma bucur ca se construieste aceea autostrada dar are dreptate vicepresedintele consiliului judetean.

  • 6 octombrie 2012 la 0:12
    Permalink

    veniti la hunedoara sa vedeti ce au facut in zona podurilor de la arcelor mittal.este praf toata soseaua

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pretestări gratuite pentru Cambridge, la Deva

Elevii care se pregătesc pentru examenele Cambridge, din decembrie, pot beneficia de o pretestare gratuită – oferită chiar de către...

”Cedrii sunători ai Rusiei” fac primele victime

Dacă în Rusia, unde sunt peste 70 de comunităţi care trăiesc în deplină armonie cu natura, urmând sfaturile din seria...

Primarul din Băniţa vrea turism şi drumuri bune

Că e vară sau se apropie iarna, edilii hunedoreni nu renunţă la planurile de investiţii. Aşa e şi la Băniţa,...

Închide