Sport

Testul „Las Vegas” pentru noul sezon

Ciprian Marinuţ

Pilotul brădean Mihai Cîmpeanu (foto), medaliat cu bronz la Viteză pe Traseu Montan în sezonul 2009, va efectua, sâmbătă, la concursul „open” de pe Circuitul de viteză „Las Vegas” de la Arad, primele verificări ale bolidului său, Mitshubishi Evo 6, pentru anul competiţional 2010.

Investiţii mari, planuri ambiţioase

Mihai Cîmpeanu s-a săturat de problemele tehnice din cauza cărora a pierdut puncte importante în precedentul an competiţional şi a trecut la măsuri radicale. Brădeanul şi-a achiziţionat un nou motor şi două cutii de viteză mai performante pentru bolidul său, Mitshubishi Evo 6 şi e decis ca în acest an să-şi îmbunătăţească performanţele din 2009. „Am schimbat motorul cu unul mai performant, iar acum îi fac rodajul. În plus, am o cutie de viteză scurtă pentru VTM şi una lungă pentru cursele de raliu. Vreau să atac titlul naţional la VTM, la grupa A, şi sper ca aceste noi achiziţii să mă scutească de problemele tehnice de anul trecut, care m-au tras mult în jos”, a spus Cîmpeanu, care e dublu campion naţional la VTM în 2000 şi 2006.

Testează puterea maşinilor

Concursul „open”, care va avea loc sâmbătă la Arad, constituie ocazia perfectă pentru Mihai Cîmpeanu să testeze noile dotări ale bolidului său. „La Arad, se vor alerga trei ture de circuit în lungime totală de trei kilometri, iar traseul e perfect pentru testarea puterii şi fiabilităţii motorului. În plus, va trebui să prezint şi câteva artificii din arta pilotajului, pentru că printre cei 85 de participanţi înscrişi deja la start se vor afla şi piloţi amatori din prima serie a şcolii de pilotaj sportiv la care ţin cursuri”, a precizat Câmpeanu. Pilotul brădean va alerga la concursul de la Arad atât pe puternicul Mitshubishi Evo 6, cât şi pe maşinile sale de rezervă, un Hyunday Coupe şi un Opel Calibra. Prima etapă a Campionatului Naţional de VTM (viteză pe traseu montan) va avea loc în luna aprilie la Braşov. În noul sezon, Mihai Câmpeanu este sprijinit financiar de următorii sponsori: Primăria Brad, Consiliul Local Brad, Forestban Alpin Birtin, Autosenna Deva, Top Design by Zuidam Brad, Herdan Exchange Deva, Lori Alba Alpin Brad, Septimani Comprest Deva, EcoservTrans Sibiu, Total Trust Investigation Bucureşti, Orhan Piese Auto Sîntuhalm şi, ca partener media, de cotidianul „Mesagerul Hunedorean”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura