Terorizaţi de boschetari

Cristina Ghenea

Debandadă totală pe o stradă din municipiul Deva, unde boschetarii trăiesc după propriile legi. Nu o dată s-a întâmplat ca două gospodării şi depozitul unui magazin de materiale de construcţii să fie la un pas de a fi incendiate, după ce oamenii străzii au făcut focul lângă culcuşurile improvizate ilegal pe un teren privat, în imediata apropiere a Drumului Naţional 7.

Pompierii, chemaţi de două ori
Doar în cursul zilei de miercuri, echipajele de pompieri au intervenit de două ori pentru a stinge flăcările ce ameninţau să se extindă la casele situate în Deva, pe strada Rândunicii. Focul a fost aprins de câţiva oameni ai străzii, care de ani de zile, s-au „instalat“ pe un teren privat, dar neîngrădit, situat între două gospodării. Flăcările au fost scăpate de sub control, iar localnicii au alertat imediat Poliţia şi Pompierii, de teamă să nu le fie incendiate casele. Mai mult, chiar pe deasupra locului unde pornise incendiul,  trece o ţeavă de gaz, care ar fi putut exploda în orice moment. „E o situaţie de nedescris. Sunt câţiva boschetari care se adună în fiecare seară aici, şi se îmbată, se bat, fac scandal şi dau foc la gunoaie. Plus că toată mizeria asta e un adevărat focar de infecţie. Aşa nu se mai poate. Am sesizat Poliţia de nenumărate ori. Poliţiştii au venit, i-au amendat şi au plecat. Dar boschetarii se întorc de fiecare dată şi ne mai şi ameninţă“, a declarat Cristian Şufană, unul dintre localnicii de pe strada Rândunicii. Culcuşurile boschetarilor sunt amenajate chiar în spatele casei sale, la o distanţă de numai câţiva metri.

Incendiatorii, trimişi acasă
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Locale Deva, Dorin Zamfirache, în urma sesizărilor făcute de cetăţeni, miercuri după-amiază, au fost identificaţi trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani, din judeţul Braşov, care s-au dovedit a fi vinovaţi pentru izbucnirea incendiului. „Persoanele fără adăpost au fost îndrumate să se întoarcă în localitatea lor de domiciliu. A fost identificat şi proprietarul terenului, căruia i s-a pus în vedere să facă şi să menţină curăţenia în spaţiul pe care-l deţine şi eventual, să îl şi îngrădească. În perioada următoare, poliţiştii de la Ordine Publică vor verifica zilnic locaţia respectivă, pentru a se asigura că măsurile indicate au fost respectate“, a precizat Dorin Zamfirache. Pompierii spun şi ei că nu este prima dată când sunt solicitaţi să intervină la terenul situat chiar lângă centura municipiului. „S-a intervenit pentru stingerea unui incendiu de deşeuri menajere şi vegetaţie uscată, care se putea extinde la un depozit de materiale de construcţii şi la alte două imobile situate în apropiere“, spune Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. Aceasta a adăugat că strada Rândunicii nu este singura pentru care pompierii sunt solicitaţi periodic din cauza incendiilor provocate de boschetari. O altă locaţie la care se intervine frecvent este clădirea dezafectată a fostului restaurant Astoria, unde pompierii se deplasează aproape lunar pentru a stinge gunoaiele cuprinse de flăcări.

6 comentarii la „Terorizaţi de boschetari

 • 7 septembrie 2012 la 18:41
  Permalink

  Stimabila! O teava de gaz nu explodeaza! Ia foc eventual. Nu mai exagera atata.

 • 11 septembrie 2012 la 22:07
  Permalink

  In primul rand trebuie integrati oamenii aia in societate. Ca altfel nu se rezolva nimic. Oamenii aia – boschetatii – tot oameni sunt.

 • 11 septembrie 2012 la 22:08
  Permalink

  boschetarii*

 • 14 septembrie 2012 la 21:18
  Permalink

  Baiatu mai ai multe de invatat si nu vreau sa ma cobor la nivelul tau
  Daca vrei sa dai sfaturi pe viitor nu mai da sfaturi ipocrite

 • 14 septembrie 2012 la 21:21
  Permalink

  Si daca vrei sa integrezi acesti oameni in societate
  ai posibilitatea de ai duce acasa la maica-ta sa ii integreze ea la fel cum te-o integrat pe tine
  Multumesc anticipat stimabile!!!!

 • 14 septembrie 2012 la 21:23
  Permalink

  Si daca erai in locul acelor locatari cred ca gandeai diferit pentru ca nu stiu cum te-ai fi simtit sa tolerezi astfel de creaturi numite oameni atat timp
  Multumesc Mandel esti un exemplar unic !!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare