Termoficarea le dă bătăi de cap primarilor

Anamaria Nedelcoff

Administraţia publică locală din Brad are nevoie de aproximativ 7.000.000 de lei pentru a asigura furnizarea agentului termic în sezonul rece.

Se fac demersuri
Florin Cazacu, primarul municipiului Brad, spune că în momentul de faţă, se fac demersurile pentru ca ministerul de resort să asigure 2.500 de tone de păcură. „În momentul de faţă, facem demersurile pentru asigurarea a 2.500 de tone de păcură şi pot spune că avem semnale pozitive în acest sens. Ceea ce trebuie să plătească municipalitatea este suma de şapte milioane de lei”, a declarat primarul Florin Cazacu. În prezent, la Brad, mai sunt branşate la reţeaua de termoficare 3.500 de apartamente, aceasta însemnând căldură pentru aproximativ 10.000 de oameni.
O situaţie dificilă privind asigurarea agentului termic se înregistra şi la Lupeni, unde edilii anunţaseră că iarna aceasta exostă posibilitatea ca societatea de gospodărire să nu poată furniza căldură, din cauza datoriilor. Între timp, se pare că situaţia s-a îmbunătăţit, Primăria Lupeni achitând aproape un milion de lei către Universal Edil. „Noi, ca primărie, am virat de câtea zile către Universal Edil suma de 842.000 de lei. Fiindcă societatea este în faliment, am vorbit cu lichidatorul judiciar despre situaţia în care ne aflăm şi acesta ne-a dat asigurări că banii se duc într-un cont unic, de unde vor putea fi achitate datoriile la energie electrică, pentru a putea fi branşate punctele termice”, a declarat Gabriel Lungu, administratorul public al municipiului Lupeni. În Lupeni, în prezent, mai sunt branşate complet la reţeaua de termoficare 300 de apartamente, iar parţial, alte 1.000 de locuinţe.

One thought on “Termoficarea le dă bătăi de cap primarilor

  • 18 octombrie 2012 la 5:19
    Permalink

    Serios moncher?Cu minciuna ca guvernul u.se.le. a lui maimutoi Ponta si Cacarau Antonescu va asigura termoficarea in conditii mult mai bune decat guvernarea P.D.-L. a castigat ordinarul asta si u.se.le-ul alegerile locale din acest an la Brad.Sa le fie rusine!
    Bradenilor care au pus botul si i-au votat le doresc inghet usor in aceasta iarna.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare