FlashPolitica si administratie

Termocentrala Mintia, greu de vândut

Adriana Năstase

Un număr de 11 companii sunt in­te­resate de cumpărarea termocentralei Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), conducerea societăţii apreciind că procedura de licitaţie pu­blică de preluare a producătorului de ener­gie electrică ar putea avea loc în pri­ma parte a anului viitor.

Au pus pază ca să nu fure instalațiile
„Până la acest moment sunt 11 in­ves­titori care şi-au exprimat intenţia, în scris, să preia termocentrala de la Mintia. Din dis­cuţiile pe care le-am avut cu domnul mi­nistru al Energiei, undeva la începutul anu­lui viitor va avea loc şi licitaţia pentru pre­luarea termocentralei Mintia”, a declarat ad­minis­tratorul special al CEH, Cristian Roşu.
Potrivit acestuia, printre firmele in­te­resate de termocentrala Mintia se numără atât companii din ţară, cât şi investitori din alte state, cum ar fi Coreea de Sus, Canada sau Statele Unite ale Americii.
După ce va fi cumpărată de un investitor, ter­mocentrala va funcţiona pe gaz şi va avea un grup energetic cu o putere de cel puţin 700 MW.
Termocentrala Mintia a intrat în con­ser­vare în luna martie a acestui an, după ce ac­tivitatea sa a fost oprită din cauză că nu mai avea suficient cărbune din Valea Jiului.
Pentru prevenirea furturilor din cadrul ter­mocentralei, conducerea CEH a instituit un serviciu de pază permanentă, astfel în­cât să prevină dispariţia unor piese sau alte componente care ar putea compromite ulterior funcţionarea instalaţiilor.
Avem serviciul de pază asigurat. Nu pu­team lăsa fără pază asemenea instalaţii”, a menţionat Roşu.
Termocentrala Mintia face parte din cadrul CEH, alături de termocentrala de la Paroşeni şi minele de cărbune Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan.
Cei aproape 700 de angajaţi ai ter­mo­centralei de la Mintia au fost disponibilizaţi în a doua jumătate a lunii iulie, în cadrul pro­cesului de reorganizare a societăţii.

One thought on “Termocentrala Mintia, greu de vândut

  • cred ca se va vinde cu 1000000 de euro si se va taia la fier vechi ,restul sint povesti

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura