Termen în dosarul de corupţie al fostei directoare a OJFIR

Maximilian Gânju

Fosta directoare a Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Hunedoara, Florinda Emilia Crăciun (foto), este judecată pentru infracţiuni de corupţie.

Florinda Emilia Crăciun ajunge astăzi, luni, în faţa magistraţilor Tribunalului Hunedoara la un nou termen de judecată în dosarul instrumentat de procurorii DNA. Aceasta este acuzată de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia de folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Anchetatorii susţin că a folosit la APIA Hunedoara mai multe documente false şi inexacte cu scopul de a obţine ilegal subvenţii din fonduri europene pentru terenuri pe care nu le deţinea în realitate.
„Prin aceste demersuri, Crăciun ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 647.157 de lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal”, au informat reprezentanţii Biroului de presă al DNA. Florinda Emilia Crăciun a susţinut că este nevinovată şi că acuzaţiile din acest dosar nu au legătură cu funcţia ei de directoare a OJFIR Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.