Fostul preot aflat în închisoare pentru evaziune cere eliberarea condiţionată

Maximilian Gânju

Fostul preot Ioan Poenar (foto), din Luncoiu de Sus, condamnat la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, a încercat să-i convingă pe judecătorii deveni că poate fi eliberat condiţionat, dar cererea sa a fost respinsă. Acesta a atacat sentinţa la Tribunalul Hunedoara, iar în a doua jumătate a acestei luni va fi luată în discuţie de magistraţii instanţei superioare.

Poenar a fost cercetat penal într-un dosar instrumentat de DNA, fiind acuzat că în calitate de administrator a trei societăţi comerciale, a prejudiciat statul cu aproximativ 5,5 milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2009, nu a evidenţiat în contabilitatea celor trei firme, din Brad, operaţiunile comerciale efectuate, respectiv comercializarea de produse petroliere, utilaje pentru construcţii, uleiuri minerale, anvelope şi nici veniturile realizate.
Poenar a fost arestat preventiv şi într-un alt dosar, alături de alţi administratori şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, hunedoreanul fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, ambele în formă continuată. Preotul a mai fost obligat de instanţa de apel la plata sumei de 11.911.979 lei, la care se adaugă penalităţi şi majorări de întârziere către partea civilă Statul Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.