Politica si administratie

Terenurile de sport din cartierele Devei, reabilitate

Adriana Năstase

Reprezentanții Serviciului Public de Întreținere și Gospodărie Municipală (SPÎGM) Deva au început în urmă cu puțin timp reabilitarea terenurilor de sport din cartierele municipiului Deva.

Unde sunt aceste locuri
Sunt mai multe asemenea terenuri, dedicate activităților sportive, pentru devenii care locuiesc în cartierele respective. Nu vorbim aici de terenurile din incinta școlilor.
În aceste locuri, orice cetățean care locuiește în cartier poate să facă mișcare, să joace tenis, baschet, fotbal sau handbal. Și, deoarece intrarea este liberă, se întâmplă să și se distrugă aceste suprafețe. De aceea, cei de la SPÎGM Deva au demarat lucrările de reparații, acolo unde este necesar.
Să precizăm că sunt asemenea locuri pentru practicarea sportului în apro­piere de Pădurea Bejan, la Blocul ANL 3, în Cartierul Dorobanți și în spatele se­diului Asociației Vânătorul și Pescarul.
„Sunt terenuri unde se poate juca fotbal, handbal, baschet și tenis de câmp. Toate au instalație de nocturnă. Tre­buie doar ca cine vine să facă miș­care în aceste locuri să respecte pro­gramul de liniște, ca să nu deranjeze pe locuitorii din zonă”, a declarat Florin Oancea, primarul reședinței de județ.

Să respecte programul de liniște
Primul care a fost finalizat de rea­bilitat este spațiul din spatele sediului Asociației Vânătorul și Pescarul (foto).
„A fost necesară schimbarea totală a tartanului, înlocuirea plasei de îm­pre­jmuire a terenului, s-au montat panouri noi de baschet, au fost vopsite bor­durile care delimitează terenul și s-au trasat marcaje teren pentru fotbal și baschet. Terenul este amplasat pe strada Mareșal Averescu, în spatele ma­gazinului ((Vânătorul și pescarul)) și poate fi folosit pentru fotbal și baschet. De săptămâna viitoare începem lucră­rile de reabilitare a terenului de sport din cartierul Dorobanți, de pe Aleea Panseluțelor. Terenurile de sport pot fi utilizate gratuit de locatarii cartierelor respective dar și de ceilalți deveni dornici să facă mișcare.
Cei care doresc să folosească tere­nurile de sport din cartierele Devei sunt rugați să respecte programul de liniște al asociațiilor de proprietari din zonă și curățenia. Vom crea toate condițiile ne­cesare pentru ca devenii să poată face sport”, a afirmat Florin Oancea, edilul șef al municipiului Deva.

Camere video
Pentru că terenurile sunt și van­dalizate, cei de la primărie au decis să monteze acolo camere video. În aceste condiții, pot fi identificați cei care distrug aceste locuri.
Săptămâna viitoare demarează lu­crările de reparații și la terenul de sport din Cartierul Dorobanți. Terenul de aici a fost realizat în urmă cu mai mulți ani. Este multifuncțional, investiția fiind făcută din fondurile municipalității.
A costat 224.000 de lei. Pe acest teren se poate juca minifotbal, bas­chet, tenis de câmp și tenis cu piciorul și este deschis publicului, indiferent de vârstă.
Municipalitatea are în plan să con­stru­iască terenuri pentru practicarea spor­tu­rilor de către amatori în toate cartie­rele municipiului. Sunt solicitări în pre­zent, pentru realizarea unui teren de acest gen în Cartierul Zăvoi, unde ce­tă­țenii vor să aibă un loc unde să facă mișcare.
Școlile din municipiul Deva au și ele terenuri și cetățenii mai pot să le folo­sească și pe acestea, dar în principal copiii se duc acolo. De fapt, ideea de con­struire a locurilor pentru practi­carea sporturilor în cartiere a venit și din necesitatea ca să-i scoată pe cei mici din case, să lase telefoanele și să facă mișcare. Însă, și cei mari folosesc chiar foarte mult terenurile puse la dispoziție de municipalitate.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura