Tensiuni şi incertitudini financiare la Ştiinţa

02 bulina alba Lupu AlexandruCiprian Marinuţ

În ciuda obţinerii primei victorii din play-off, atmosfera în tabăra rugbiştilor de la Ştiinţa Petroşani este încărcată, din cauza restanţelor financiare şi a nesiguranţei înscrierii echipei în Campionatul Naţional de Rugby în 7, care va demara în luna octombrie.

Bani aprobaţi, dar neîncasaţi şi neachitaţi
Trupa antrenată de Alexandru Lupu (foto) a bifat, la finalul săptămânii, prima victorie din play-off, după ce a depăşit, pe teren propriu, pe Rulmentul Bârlad cu scorul de 29-7, însă rugbiştii nu prea au avut chef de sărbătoare. Tânărul tehnician a recunoscut că întârzierea plăţii primei de 600 de lei promise pentru pachetul de trei victorii din finalul sezonului regulat provoacă o atmosferă destul de tensionată în cadrul lotului. „Avem o problemă din cauza acestor bani, echipa suferind de un stres intern, care s-a simţit un pic şi în teren. Sumele pentru această premiere au fost deja aprobate, dar transferul lor de la Consiliul Judeţean în conturile clubului întârzie, din motive necunoscute. Sper ca situaţia să se rezolve cât mai rapid, deoarece sâmbătă, 14 septembrie, avem un meci dificil în deplasare la Iaşi, cu principala contracandidată la ocuparea locului doi”, a spus Alexandru Lupu. Tehnicianul a precizat că dacă vor exista bani, echipa se va înscrie şi în Campionatul Naţional de Rugby în 7, iar dacă nu, Ştiinţa nu va participa la această competiţie. „Jucătorii sunt tineri şi vor să joace pentru a se afirma. Înscrierile se pot face până pe data de 27 septembrie, dar există riscul să nu participăm, dacă nu se vor găsi fonduri suficiente”, a spus Lupu.

Încurcaţi de convocările la lot
Pregătirea meciului cu Poli Agro Iaşi este afectată şi de plecarea a opt jucători ai grupării din Petroşani la echipa naţională U20 (sub 20 de ani). „Şi în zilele premergătoare acestui meci, la fel ca şi înaintea celui cu lidera Stejarul Buzău, opt jucători din cadrul lotului vor fi la pregătire cu echipa naţională U20. Sper să nu se accidenteze la antrenamente sau la amicalele pe care le vor juca, pentru a fi apţi la meciul de la Iaşi. Întreg lotul se va reuni la Bucureşti, cu doar două zile înainte de jocul de la Iaşi”, a precizat antrenorul Ştiinţei Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.