Sport

Tenismene devene cu „strãluciri” europene

Echipa feminină de tenis a României, cu două jucătoare din patru şi căpitan nejucător de la SCM Deva, a ocupat locul şapte la puternica întrecere continentală „European Summer Cup”, la categoria sportivelor sub 14 ani.

Deva-i la putere în naţională

Tenismenele Raluca Ciufrilă (nr. 2 naţional) şi Roberta Naicu (nr. 4 naţional), ambele legitimate la SCM Deva, au făcut parte din echipa României la cea mai valoroasă competiţie de tenis a verii „European Summer Cup”. Formaţia României le-a mai avut în lot pe Jaqueline Cristian (TC Enache Bucureşti – nr. 1 naţional) şi Andreea Ghiţescu (Dinamo Bucureşti – nr. 3 naţional) şi a avut-o în rol de căpitan nejucător pe antrenoarea Lunella Maier, de la SCM Deva. „La tenis, e mai simplu decât la fotbal la stabilirea echipei naţionale. Cele mai bine clasate jucătoare în ierarhia internă sunt de regulă şi cele mai bune. Aşa că, Federaţia Română de Tenis a decis, în mod corect, ca echipa feminină a României să fie formată din ocupantele primelor patru locuri în clasamentul naţional. Pentru că în careul de aşi erau două jucătoare de la SCM Deva, misiunea de a conduce echipa mi-a revenit mie. Totuşi, clasamentul naţional e un pic mincinos, pentru că Raluca Ciufrilă e lidera naţionalei, dar ea a pierdut locul I naţional, întrucât a jucat mai mult la turnee ITF şi mai puţin la cele interne”, a spus Lunella Maier.

La un pas de Mondiale

Competiţia a început cu o etapă preliminară în care echipele Europei au fost împărţite în patru grupe de câte nouă sau 10. România a fost gazda grupei D, din care au făcut parte naţionalele din Suedia, Belgia, Moldova, Spania, Ungaria, Grecia şi Serbia. Meciurile s-au disputat la Timişoara, la finalul lunii iunie, iar tricolorele au obţinut victorii în duelurile cu Suedia (2-1) şi Belgia (2-0) şi s-au calificat în finală. Româncele au fost învinse, scor 1-2, în disputa cu Serbia, dar au ocupat locul doi şi s-au calificat la turneul final din Italia, la care au participat cele mai bune opt echipe europene (primele două din cele patru grupe).
Miza competiţiei din Italia, desfăşurată săptămâna trecută, era clasarea pe primele cinci locuri care asigurau dreptul de participare la competiţia mondială. Din păcate, România a avut ghinion la tragerea la sorţi şi a picat în primul tur cu Rusia, echipă care a câştigat competiţia. Româncele au pierdut cu 0-3, fiind obligate să joace pentru locurile 5-8. În primul joc din turneul învinselor, Andreea Ghiţescu s-a accidentat şi România a pierdut în faţa Letoniei, scor 1-2. În continuare, tricolorele au jucat în meciul pentru locurile 7-8 cu Cehia, unde s-au impus cu 2-1 şi au obţinut locul şapte. Pe primele cinci locuri s-au clasat Rusia, Serbia, Marea Britanie, Slovenia şi Croaţia. „În 90 la sută dintre meciuri, titularele României au fost Raluca Ciufrilă şi Andreea Ghiţescu, iar Ciufrilă a adus şi cele mai multe puncte echipei. Dacă nu picam cu Rusia în primul tur, intram sigur în semifinale şi aveam un loc asigurat la Mondiale. Oricum, am obţinut un rezultat excelent, având în vedere că ţări care investesc masiv în tenis, ca Italia, Franţa, Spania sau Germania, nici nu s-au calificat la turnel final”, a spus antrenoarea Lunella Maier. (C. Marinuţ)

One thought on “Tenismene devene cu „strãluciri” europene

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura