Sport

TENIS DE MASĂ. Bernadette Szocs, pregătită pentru următoarea luptă

Sportiva Bernadette Szocs (foto) a câștigat două medalii de argint la WTT Conteder Lima, jucătoarea reu­șind să câștige aceste două medalii de argint la turneul organizat în Peru.
Turneul din Lima s-a disputat în perioada 31 iulie – 6 august 2023. Sportiva din România a terminat astfel competiția cu două medalii câștigate. La dublu mixt, perechea Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu a fost învinsă în finală de dublul spaniol Alvaro Robles/ Maria Xiao, cu scorul 2-3 (2-11, 11-8, 7-11, 11-3, 8-11). La simplu, Bernadette
a cedat în ultimul act în faţa sportivei Shin Yubin (Coreea de Sud), scor 1-4. Până în finală, românca a trecut, pe rând, de Chen-Szu-Yu (Taipei), 3-0, Zeng Jian (Singapore), 3-1, Adriana Diaz (Puerto Rico), 3-0 şi Miyuu Kihara (Japonia), 3-2. „Este un vis devenit realitate. Au fost medalii foarte mun­cite. Sunt foarte mândră de mine şi de rezul­tatele mele. În sfârşit, mi s-a îndeplinit visul, iar acum am speranţe mult mai mari la Jocurile Olimpice de la Paris. Eu sper şi cred că pot să câştig o medalie şi la Paris pentru că sunt în cea mai bună formă a mea din toată cariera. Sunt pregătită pentru această luptă. Pentru că acest e următorul meu vis, o medalie la Jocurile Olim­pice”, a spus Bernadette Szocs.
Szocs a cucerit la Jocurile Europene de la Cracovia E 2023 medalii de aur la sim­plu feminin și cu echipa României, pre­cum şi bronz la dublu mixt la JE 2023.