Sport

TENIS DE CÂMP. Un nou turneu internațional va fi organizat în România

Vești dintre cele mai bune vin din zona tenisului de câmp. Capitala României, Bucureştiul, va avea din nou un turneu de tenis de nivelul WTA, care va fi organizat de Fundaţia Ţiriac, în perioada 10-18 septembrie, la Centrul Naţional de Tenis .

Costuri mari
„Organizarea acestui turneu repre­zintă suma eforturilor depuse pentru a păstra Bucureştiul pe harta inter­na­ţio­nală a turneelor de tenis. Scopul Fun­daţiei Ţiriac este de a încuraja prac­ticarea sportului în rândul tinerilor, iar organizarea acestei competiţii vine să completeze misiunea Fundaţiei. Iată că după o pauză de trei ani, iniţiativa Fun­daţiei Ţiriac face ca Bucureştiul să fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondială în sportul alb. Cu sigu­ran­ţă voi face tot posibilul ca acest tur­neu să aibă continuitate, pentru că ofe­ră bază şi încredere tenisului româ­nesc”, a declarat Ion Ţiriac.
Prin achiziţionarea licenţei de orga­ni­zare a acestei competiţii de talie mon­dială, Fundaţia Ţiriac susţine tenisul şi oferă jucătorilor români şansa să joace în cadrul turneelor internaţionale din România. Turneul WTA 125 de la Bucureşti va avea un tablou principal de simplu cu 32 de jucătoare şi un tablou de dublu cu 8 echipe. Com­pe­tiţia oferă premii totale în valoare de 115.000 USD şi 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană. Costurile totale ale turneului se ridică la peste 300.000 de euro.
„În ultimele sezoane, România a fost un susţinător puternic al tenisului fe­mi­nin şi al Hologic WTA Tour şi sunt în­cântat să văd că această tradiţie fru­moasă continuă şi în 2022, odată cu anun­ţarea competiţiei Ţiriac Foundation Trophy”, a declarat Melissa Pine, vice­pre­şedinte WTA 125. ”Cu siguranţă acest turneu WTA 125 organizat într-o săptămână strategică din calendarul tenisului va oferi o experienţă relevantă atât jucătorilor consacraţi, cât şi noilor vedete ale sportului alb care vor concura pentru un titlu prestigios în faţa unei mulţimi pasionate”, a declarat, la rândul său, preşedintele WTA, Steve Simon. Meciurile de calificări pentru tabloul de simplu se vor desfăşura în zilele de 10 şi 11 septembrie, urmând ca meciurile de pe tabloul principal să înceapă în data de 12 septembrie. Semifinalele şi finala se vor desfăşura pe 17, respectiv 18 septembrie. Ţiriac Foundation Trophy este primul turneu WTA de tenis organizat în Bucureşti în ultimii trei ani. Directorul acestui turneu este hunedoreanul Cosmin Hodor.