Sport

HANDBAL. Măsuri, măsuri, dar nu complete

Prima ședință a Consiliului de Admi­nistrație a FR de Handbal sub coor­donarea noului președinte, Constantin Din a durat circa 11 ore și a fost una foarte tensionată. S-au luat multe decizii importante pentru handbalul românesc, cu majoritate de voturi.

A părăsit ședința
Reputatul tehnician Gheorghe Tadici, cel care a strâns cele mai multe voturi la alegerile dintre cei 15 membri ai Consiliului de administrație (CA), a plecat cu mult înainte de terminarea ședinței, fiind nemulțumit de unele decizii luate. Iată câteva decizii luate la această ședință a CA:
– începând cu sezonul competițional 2023-2024 se va organiza Campio­na­tul Național de Tineret, echipele parti­cipante în Liga Florilor MOL având obligativitatea înscrierii unei echipe.
– menținerea barajului de promo­vare/retrogradare
– s-a votat cu 12 voturi „pentru”, 2 vo­turi „împotrivă” și un vot de abținere creșterea baremurilor pentru arbitri, de la 500 la 3.000 de lei pentru un meci în Liga Națională, în timp ce ob­ser­vatorii vor încasa 2.000 de lei. Bare­murile includ cheltuielile de trans­port, cazare și masă.
Privind aceste prime decizii ale CA, ne întrebăm ce se întâmplă cu arbitrii care desemnați fiind la un joc de ligă, răstălmăcesc regulamentul după bu­nul lor interes și, mai mult ,cum poate fi sancționat un observator (inspector) dacă închide ochii (așa cum se în­tâmplă de multe ori) la aceste abateri ale arbitrilor? În acest sens nu s-a de­cis nimic la ședința CA.
Desigur, corb la corb nu își scoate ochii….