Sport

TENIS DE CÂMP. Nadal, cel mai tare din parcare!

Ediția din acest an a turneului de la Melbourne a fost marcată de incidente mai puțin întâlnite pe terenurile de tenis. Unul a avut loc în finala de la Australian Open 2022 dintre Rafael Nadal (foto) (Spania, 5 ATP) și Daniil Medvedev (Rusia, 2 ATP), la scorul de 2-6, 5-3!
Un spectator a sărit în teren în timpul acestui meci având la el un mesaj pe care scria: „Abolirea detenției pentru refugiați!”. Forțele de ordine au intervenit imediat, l-au imobilizat și l-au evacuat pe „intrus” din Arena Rod Laver.
Individul a intrat în teren atunci când Rafael Nadal se pregătea să servească, iar cam­pionul spaniol s-a speriat și a făcut câțiva pași în spate. Incidentul s-a produs într-un moment foarte important pentru el,spaniolul servind pentru set la scorul de 2-6, 5-3!
Rafael Nadal (35 de ani) a fost vizibil speriat de spectatorul care a sărit în teren în timpul finalei de la Australian Open cu Daniil Medvedev dar a continuat să joace și a câștigat turneul.
Cu această victorie, Rafael Nadal l-a depășit pe rivalul său, Novak Djokovic, la numărul de Grand Slam-uri câștigate. De asemenea, spaniolul l-a devansat și pe Roger Federer la acest capitol, cei trei mari campioni ai sportului alb având înainte de Australian Open câte 20 de trofee de Grand Slam fiecare,în palmares.
Rafael Nadal a mărturisit la conferința de presă organizată după festivitatea de pre­miere că plănuia să joace pentru ultima oară în carieră la Australian Open în acest an: „Cu o lună și jumătate înaintea turneului cre­deam că va fi ultimul al carierei aici, dar energia extraordinară a publicului m-a făcut să mă răzgândesc!”, a spus Nadal, care s-a bucurat ca un copil după ce a triumfat din nou la Aus­tralian Open, după 13 ani! „Mi-a fost foarte greu să ajung să particip la această ediție, însă având susținerea pe care am avut-o aici în aceste săptămâni, cu siguranță o să-mi ră­mână în inimă pentru totdeauna.Nu pot să exprim în cuvinte toate sentimentele pe care le-am avut, iar energia pe care mi-ați oferit-o mă face să mă întorc aici”, a mai spus Rafael Nadal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura