Sport

HANDBAL MASCULIN. Cu cine jucăm la barajul pentru Mondiale

Naționala de handbal masculin a României și-a aflat adversara din barajul pentru Campionatul Mondial Repre­zen­tativa țării noastre, preluată recent de antrenorul Xavi Pascual, va întâlni echipa similară din Macedonia de Nord, care toc­mai a participat la Campionatul European.

Cîștigătoarea merge la Mondial
„Tragerea la sorți e bună până la urmă, puteam întâlni echipe mult mai valoroase. Macedonia, anul trecut, în preliminariile pentru Campionatul European, a bătut Danemarca, atunci când chiar conta, în etapa a treia”, declarat un oficial al fe­de­rației noastre.
Naţionala României, antrenată de Xavi Pascual, s-a calificat în prima fază play-off a Campionatului Mondial după două vic­torii în grupa 3 a preliminariilor europene (33-30 cu Israel şi 33-23 cu Republica Mol­dova). Deţinătoare a patru titluri mon­diale (1961, 1964, 1970, 1974), Naţionala României a participat ultima dată la un Campionat Mondial în 2011, atunci când s-a clasat pe locul 19.
Dacă va trece de Macedonia de Nord, România va înfrunta echipa Cehiei în turul al doilea al barajului, primul meci fiind pro­gra­mat în deplasare, pe 13 sau 14 aprilie, iar re­vanşa pe teren propriu, pe 16 sau 17 aprilie. Câştigătoarea se va califica la Mon­dialul din 2023, care va avea loc în Suedia şi Polonia.
La turneul final al Campionatului Mondial din 2023 sunt calificate direct doar gaz­de­le competiţiei, Polonia şi Suedia, respectiv deţinătoarea titlului, Danemarca.Tot direct vor mai ajunge la turneul final finalistele Cam­pionatului European din acest an, adică Spania şi Suedia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura